Jozef Legéň Kultúra

Letné slávnosti v Lietave sa nezadržateľne blížia: Pozrite si ich kompletný PROGRAM

Sezóna festivalov a slávností je v plnom prúde. Už tento víkend odštartujú aj tradičné Lietavské letné slávnosti, na ktorých si užijete, okrem kultúrneho programu, aj súťaže pre dospelých, ochutnávky jedál, remeselný jarmok, vyhliadky z teplovzdušného balóna a tanečnú zábavu s tombolou.

Ilustračný obrázok k článku Letné slávnosti v Lietave sa nezadržateľne blížia: Pozrite si ich kompletný PROGRAM
Zdroj: TASR

Tradičné Lietavské letné slávnosti sa uskutočnia už túto sobotu v areáli Základnej školy v Lietave. Pripravený je bohatý kultúrny program, ktorý začína už ráno o 9. hodine dožinkovým sprievodom a odovzdávaním dožinkových vencov a pokračuje až do večera.

V kultúrnom programe sa predstavia talentované deti, spevokol Lúčanka a Lietava, Závadské ženy, Podhorčan, spevácka skupina Bitarovienka, sučianski heligonkári Chládekovci, poľský Zespół Regionalny Strumień, Carphatians project či skupina Spektrum. Pripravené sú aj súťaže pre dospelých, ochutnávka jedál, remeselný jarmok, vyhliadky z teplovzdušného balóna a tanečná zábava s tombolou.

Po nedeľňajšej svätej omši na Lietavskom hrade budú slávnosti pokračovať v Lietave futbalovým turnajom. Organizátori veria, že návštevníci prežijú v Lietave príj emný víkend.

Program

9:00 – Dožinkový sprievod
10:00 – Slávnostná svätá omša
11:30 – Odovzdanie dožinkových vencov a sprievodný program
13:00 – Slávnostné otvorenie
13:30 – Súťaže pre dospelých
13:30 – Kultúrny program talentované deti, spevácka skupina Bitarovienka, Chládekovci, spevokol Lietava, Závadské ženy, Carphatians project, Podhorčan, Gmina Strumień (Poľsko)
18:00 – Vyhodnotenie súťaže, ochutnávka jedál
19:00 – Večerný program so skupinou Spektrum, tanečné zábava a tombola

Sprievodné podujatia:

Remeselný jarmok a tvorivé dielne, varíme a pečieme, prezentácie obce, Zábavný park – kolotoče , atrakcie, vyhliadky z teplovzdušné­ho balóna

Nedeľa 3. 8.2014

Svätá omša na Lietavskom hrade, stretnutie starostov Lietavskej farnosti, futbalový turnaj Cup 2014(areál ŠK Lietava)

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM