Iveta Hrabovská Rôzne

Letná akcia policajtov. Budú všade

Počas letných prázdnin sa pripravte na zvýšený počet policajných hliadok nielen na cestách, ale aj na peších zónach, kúpaliskách, letoviskách, detských ihriskách, či v parkoch.

Počas minuloročnej letnej sezóny bolo evidovaných 2.534 dopravných nehôd.

„Minulý rok sme počas letnej sezóny zaznamenali 61 usmrtených osôb, 194 osôb s ťažkým zranením a 1.149 s ľahkým zranením,“ informovala Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.

Budú všade[/color][/si­ze]

Polícia v letnom období posilní hliadkovú činnosť poriadkovej, železničnej, hraničnej a cudzineckej polície, ako aj činnosť dopravnej polície na miestach s vyšším pohybom osôb a dopravných prostriedkov.

„V mesiacoch júl a august sa zameriame najmä na miesta kultúrno-spoločenských podujatí, okolie kúpalísk, letovísk, priechodov pre chodcov, detských ihrísk a parkov. V lete budeme vykonávať dopravno-bezpečnostné akcie, a to najmä na nehodových úsekoch,“ doplnila Baloghová.

Akcie budú zamerané na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky a kontrolám sa nevyhnú ani vodiči autobusov a nákladných vozidiel.

Pitný režim a prestávky [/color][/size]

Ospalosť a únava sú príčinou vážnych dopravných nehôd približne u jednej pätiny vodičov. „Málo vodičov si uvedomuje, že unavení by sme si podľa zákona ani nemali sadať za volant,“ povedala Baloghová.

Odporúča sa preto vodičom, aby nepreceňovali svoje sily a schopnosti a počas jazdy si radšej dali častejšie prestávky na odpočinok a dodržiavali pitný režim.

Od 1. júla si dajte pozor na to, komu zveríte vozidlo. Viac [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.137673_Od­dnes-pozor-na-to,–komu-zverite-vozidlo]TU[/link] Za odcudzenie piva mu hrozí až 8 rokov väzenia. Viac [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.137525_Za-odcudzenie-piva-mu-hrozi-az-8-rokov-vazenia]TU[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM