Krimi

Leteckí záchranári zo Žiliny mali perný deň: Ratovali chlapca aj dôchodkyňu

Posádka záchranárskeho vrtuľníka zo Žiliny letela na lyžiarsky svah do Martinských holí, potom nabrali smer priamo na svah do Veľkej Rače.

Ilustračný obrázok k článku Leteckí záchranári zo Žiliny mali perný deň: Ratovali chlapca aj dôchodkyňu
Foto: Robo Bednařik / Zdroj: Air - Transport Europe

Zlomeninu predkolenia utrpel vo štvrtok popoludní na svahu v Martinských holiach päťročný chlapec. Vo Veľkej Rači zase upadla do bezvedomia 75-ročná lyžiarka. Obom pomáhali leteckí záchranári zo Žiliny. Informovala o tom hovorkyňa vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air – Transport Europe Zuzana Hopjaková.

„Malému lyžiarovi, o ktorého sa prvotne starali horskí záchranári, lekár doplnil liečbu od bolesti a po preložení na palubu ho v sprievode mamy letecky previezli do Univerzitnej nemocnice v Martine," uviedla Hopjaková.

Pri návrate na základňu dostali záchranári ďalšiu požiadavku o urgentný let do Veľkej Rače. Lyžiarku našli svedkovia ležať na zemi, pričom bola krátkodobo v bezvedomí.

„Primárne ju ošetrili horskí záchranári. Pri príchode lekára bola pacientka už plne pri vedomí, na okolnosti pádu si však nepamätala. Po ošetrení ju v stabilizovanom stave s podozrením na otras mozgu vrtuľníkom previezli na urgentný príjem Fakultnej nemocnice v Žiline," dodala Hopjaková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy zo Žiliny a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM