Správy

Lesopark máme opäť čistejší: Dobrovoľníci na čele s primátorom vyzbierali 300 kg odpadu

Napriek nepriaznivému počasiu sa v sobotu organizovalo už tradičné čistenie Lesoparku Chrasť. Daždivé počasie neodradilo niekoľko desiatok dobrovoľníkov, ktorí za dopoludnie vyzbierali takmer 300 kg odpadu.

Ilustračný obrázok k článku Lesopark máme opäť čistejší: Dobrovoľníci na čele s primátorom vyzbierali 300 kg odpadu
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu sa v Lesoparku Chrasť konalo už tradičné jarné čistenie za účasti primátora mesta Žilina Igora Chomu, ktoré organizuje Mesto Žilina dvakrát ročne. Napriek daždivému počasiu sa ho zúčastnilo takmer 70 dobrovoľníkov. Mesto Žilina poskytlo účastníkom pracovné rukavice a vrecia na zber odpadu.

Pred obedom sa účastníci akcie mohli bezplatne občerstviť teplým čajom a párkami. Pôvodné čistenie bolo naplánované na 26. apríla, avšak pre nepriaznivé počasie bolo zrušené a preložené na sobotu 3. mája. Dobrovoľníkom na čele s primátorom mesta sa podarilo vyzbierať takmer 300 kg odpadu a možno konštatovať, že žilinský lesopark je čistejší a preto sa vyzbieralo menej odpadu ako po minulé roky.

„Úprimne sa chcem poďakovať všetkým dobrovoľníkom, ktorí sa čistenia zúčastnili a tým dali najavo, že im nie je ľahostajný stav životného prostredia. Vo svojom voľnom čase pomohli likvidovať neporiadok, ktorý narobili nezodpovední ľudia v mieste, ktoré slúži na relax a odpočinok. Budem rád, ak sa aj v budúcnosti nájdu takí občania, ktorí sa zapoja do obdobných akcií pre čistotu v našom meste,“ poďakoval primátor mesta Žilina Igor Choma tým, ktorí sa zúčastnili čistenia Lesoparku Chrasť.

Lesopark máme opäť čistejší
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM