Zuzana Vajayová Od Vás

Kynológii zdar

Kynológii zdar, toto bol hlavný odkaz dvanásteho ročníka oblastnej výstavy všetkých plemien našich psích miláčikov, ktorú v uplynulú nedeľu zorganizoval Oravský poľovnícky zväz za štadiónom Kubánskych medveďov.

Dôkazom toho, že sa bolo naozaj načo pozerať svedčí 91 prihlásených chovateľov rôznych plemien. Za všetky možno spomenúť napríklad plemená: Stafordšírdsky bulteriér, Golden retriever a Americký kokršpaniel. Prím však hrali prevažne poľovnícke plemená: Slovenský kopov, Hanoverský a Bavorský farbiar, keďže Orava, ako taká sa vyznačuje predovšetkým dlhoročnou poľovníckou tradíciou.

„Každý pes je iný. Hodnotíme v prvom rade stavbu tela daného psa, ako aj poslušnosť. Nehovoriac o tom, že samotná výstava je v prvom rade o tom, aby sme sa stretli a vymenili si vzájomné chovateľské skúsenosti. Víťazom je v podstate každý, kto sa zúčastní“ hovorí v krátkom rozhovore organizátor Ján Rešutík.

Celkovým víťazom dvanásteho ročníka oblastnej výstavy psov v Dolnom Kubíne sa po niekoľkohodinovom rozhodovaní stal A. Knižka so svojim niekoľkomesačným stafordšírskym bulteriérom.

Boris Hrudál

Vystava psov
24
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM