Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Kuriozita z vianočných trhov v Žiline: Čokoládové klince a špachtľa ešte nie je všetko, FOTO

Všimli ste si novinku tohtoročných vianočných trhov? To, čo môže vyzerať na prvý pohľad ako hrdzavý kus železa, vám môže nakoniec zachutiť.

Ilustračný obrázok k článku Kuriozita z vianočných trhov v Žiline: Čokoládové klince a špachtľa ešte nie je všetko, FOTO
9
Galéria
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Na Mariánskom námestí aktuálne zažívame predvianočnú náladu, stretnutia s priateľmi pri teplom punči či medovine a mnohí nakupujeme darčeky pre svojich najbližších. Počas tohtoročných vianočných trhov na oboch námestiach pribudli predajné stánky. V nich sa predstaví celkom 21 remeselníkov, občestviť sa môžeme až v štrnástich stánkoch.

Ak máte doma kutila a hľadáte pre neho vhodný darček alebo vám je blízka recesia, určite sa zastavte pri čoko stánku. Nájdete v ňom totiž rôzne druhy náradia či súčiastok z horkej čokolády, niektoré dokonca v autentickej veľkosti.

V tom lepšom prípade si spoločne pod vianočných stromčekom pochutíte na kliešťach, špachtliach, klincoch, ložiskách, kladivkách, hasákoch či brzdových platničkách a maticiach. V tom druhom hrozí preľaknutie sa z darovaného kusu hrdzavého železa. Ak vám došla fantázia, skúste sa inšpirovať čokoládovým náradím, ktoré ocení každý domáci majster.

Okrem čokostánku vám dokonale pošteklia chuťové kanáliky v stánku s grilovanými oštiepkami, kde vás privíta obsluha v milých vianočných kostýmoch. Slané pochutiny však ponúka aj Stánok u veselého soba. Ak však máte predsa len chuť zamaškrtiť si na sladkostiach, v ponuke nechýbajú tradičné trdelníky či moravské frgále.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM