Správy

Kraj rozdáva ochranné pomôcky všetkým ambulanciám: Čo je súčasťou balíčka?

Pomôcky sa majú dostať do všetkých ambulancií v Žilinskom kraji. Tie najviac ohrozené, ako očné či zubné, dostanú posilnené balíčky.

Ilustračný obrázok k článku Kraj rozdáva ochranné pomôcky všetkým ambulanciám: Čo je súčasťou balíčka?
Zdroj: TASR

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) pokračuje v distribúcií ochranných pomôcok pre zdravotníkov v ambulanciách. V prvej etape zásoboval prioritne všeobecných lekárov, pediatrov a agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti, teraz začína s distribúciou do všetkých ambulancií v Žilinskom kraji. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Martina Remencová.

Súčasťou balíčka pre zdravotníkov sú chirurgické masky, rukavice či respirátory. ,,Pomôcky sme rovným dielom rozdelili pre všetky ambulancie. S výnimkou ochranných okuliarov a jednorazového ochranného obleku, tie sme vyčlenili pre najviac ohrozené ambulancie – kontaktné ambulancie ako očná, zubná, pľúcna a podobne. Odbor zdravotníctva Úradu ŽSK zabezpečil pre zdravotníkov navyše aj bavlnené rúška a ochranné masky typu FFP2," povedala riaditeľka odboru zdravotníctva Úradu ŽSK Silvia Pekarčíková.

Balíčky ochranných pomôcok bude samosprávny kraj distribuovať počas tohto týždňa a poputujú do viac ako 2100 ambulancií. ,,Robíme všetko preto, aby potrebnú pomoc dostali zdravotníci čo najskôr. Kolegovia z úradu niekoľko dní intenzívne pripravovali balíčky na pomoc zdravotníkom, ktorí pre nás všetkých pracujú v prvej línii. Veľmi nám pomáhali aj dobrovoľníci, ktorí sa prihlásili do našej databázy. Každému, kto pridal pomocnú ruku, patrí veľká vďaka," zdôraznila predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Ďalšie správy a zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM