Iveta Hrabovská Rôzne

Kontrola vody na kúpaliskach: Plávať môžeme bez obáv!

Umelé kúpaliská v Žilinskom okrese vyhovujú všetkým normám a sú vhodné na kúpanie. Informoval o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Žiline.

[color=#ff0000]­Z[size=14]ele­ná všetkým kúpaliskám[/si­ze][/color] Úrad vykonal štátny zdravotný dozor na štyroch kúpaliskách. Bez obáv sa môžete kúpať na Mestskej krytej plavárni Žilina, Termálnom kúpalisku Veronika v Rajci, Termálnom kúpalisku Laura v Rajeckých Tepliciach a Termálnom kúpalisku Stráňavy.

[color=#0066cc]­V Žiline máme iba jedno kúpalisko, a to v areáli Mestskej krytej plavárne, ktorá má kapacitu 3000 osôb/deň. „Prevádzka troch netermálnych bazénov bola povolená už 6. júna,“ uvádza sa v správe RÚVZ Žilina.[/color]

Kontrolou prešlo aj sedem termálnych bazénov v Rajci, ktoré majú kapacitu 4000 osôb/deň.

Výborné výsledky kvality vody malo aj Termálne kúpalisko Laura Rajecké Teplice, kde prevádzku dvoch bazénov s liečivou vodou povolili hygienici 8. júna.

Ako posledné kúpalisko schválili hygienici TK Stráňavy. Do jeho areálu sa zmestí maximálne 2500 za deň, ktorí môžu využiť dva termálne bazény.

V Žilinskom regióne je iba jedno prírodné kúpalisko, ktoré je vhodné na kúpanie! [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.138094_Vys­ledok-hygienikov:-Kupanie-povolene-iba-na-jednom-mieste!]TU[/link] Veľký prieskum cien: Koľko vyjdú kúpaliská v regióne… [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.137935_Vel­ky-prieskum-cien:-Kolko-vyjdu-kupaliska-v-regione---]TU[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM