Tlačové správy

Koniec nudapláží na Slovensku?

Slovenky a Slováci sa na nudaplážach zdržiavajú čoraz menej. To je aj jeden z dôvodov, prečo všetky nudapláže na Slovensku zrejme čoskoro skončia. Stále sa však nájdu takí, ktorí chcú odhodiť zábrany aj oblečenie.

Ilustračný obrázok k článku Koniec nudapláží na Slovensku?
Zdroj: 4ka

Ak práve k takým patríte a chcete nudapláž, nebodaj, vyskúšať, treba sa poponáhľať, kým je kam. Pozrime sa preto spolu na tie nudapláže, ktoré ešte ostali.

Naša prevažne hornatá republika sa nepýši prímorským vánkom vanúcim nad horúcimi plážami s belostným pieskom. Napriek tomu máme však množstvo pekných vodných plôch a tým pádom aj miest, ktoré sú často označované aj ako „FKK“ pláže. Skratka pochádza z nemeckého „Freikörperkultur“, čo v doslovnom preklade znamená kultúra slobodného tela. Toto je náš výber nudapláží z každého kúta Slovenska.

Západné a južné Slovensko

V okolí Bratislavy je ich azda najviac. Jedna z najdostupnejších nudapláží je na Zlatých Pieskoch. Zrejme najobľúbenejšou na západnom Slovensku je však nudapláž v Rusovciach. Vďačí za to ľahkej dostupnosti priamo z hrádze, ale aj súkromiu a ostrovčeku v strede vodnej plochy. Nudapláž Guláška s peknou čistou vodou nájdeš v Senci pri Slnečných jazerách. Neoficiálna, ale veľmi obľúbená nudapláž je aj v Čunove.

Ďalšia neoficiálna nudapláž je aj pri termálnom prameni v Chorvátskom Grobe či v Nových Košariskách pri Dunajskej Lužnej. Nudapláž je aj na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom či v Ratnovskej zátoke v Piešťanoch. Ďalšia je aj v rámci termálneho kúpaliska VadašŠtúrove alebo v strede jazera v areáli akvaparku v Dunajskej Strede. Nudapláž sa nachádza aj v mestskej časti Veľký HarčášKomárne a tiež v Kotelnici pri obci Bajč.

Stredné Slovensko

Paradoxne dole na juhu, kde je najteplejšie, je tých vodných plôch pomenej. Nudapláže nájdeš preto skôr na severe stredného Slovenska. Jednou z obľúbených je oficiálna nudapláž Kraľovany v obci Šútovo. Keďže ide o zatopený lom, voda je nádherne tyrkysová. Nudapláž nájdeš aj v termálnom parku v Bešeňovej. Zmiešaná pláž, kde môžeš neoficiálne, ale inak smelo zhodiť šaty, sa nachádza na Vodárenskom jazereBanskej Štiavnici. Krásna nudapláž pri termálnom jazierku je v obci Kalameny pri Ružomberku. Medzi neoficiálne nudapláže sa zaraďuje aj termálny prameň KaďaLiptovskom Jáne či štrkoviská v Batizovciach. Jedna lokalita je aj na Liptovskej Mare v chránenom areáli na polostrove Ratkovie v obci Liptovský Trnovec.

Východné Slovensko

Na tom východe predsa len niečo bude. Nudapláží je tam síce pomenej, ale za to sú príjemné. Jedna oficiálna s mäkučkou trávou sa nachádza v Bukovci západne od Košíc. Ďalšie miesto, kde to môžeš dať na východe na Adama a Evu je tiež pri Košiciach. Ide o nudapláž na štrkovisku v obci Geča, ktorá sa navyše rozkladá na malebnom polostrove a patrí nielen medzi naše najstaršie, ale aj najkrajšie nudapláže. Na Zemplínskej Šírave nájdete oficiálnu nudapláž v blízkosti rekreačného strediska Medvedia hora.

Čo na tých nudaplážach vlastne najviac prekáža?

Nie je dôležité, či si vyznávačom alebo vyznávačkou nudapláží alebo sa radšej slníš a kúpeš v slušivom bazénovom outfite. Ľuďom dnes oveľa viac ako nahota na plážach vadí nuda. Práve tú sa zo všetkých „nuda“ aj klasických pláží na Slovensku snaží toto leto novou ponukou odstrániť mobilný operátor 4ka.

Recept je pritom jednoduchý – nudu porazíš najmä riadnym balíkom mobilných dát.

Dátové nekonečno na celom Slovensku si môže vyskúšať teraz každý. S novým paušálom SLOBODA + DÁTA navyše alebo SLOBODA DÁTA dostaneš automaticky NEKONEČNÉ DATA V CELEJ SR (4G/3G). Aj ty môžeš byť “predátorom” tohto leta a predátovať, koľko vládzeš. Stačí zájsť na ktorúkoľvek poštu alebo na www.4ka.sk/leto. Pozor, ponuka trvá len do 1.9.2018.

Už 95 % obyvateľov SR môže využívať rýchle dáta.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: 4ka
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM