Hokej

Konečne to prišlo: Žilina zdolala favoritov z Košíc

Žilina si rovnako pripísala cenné body, keď zdolala Košice. Jediné dva góly v zápase padli v prvých dvoch tretinách.

Ilustračný obrázok k článku Konečne to prišlo: Žilina zdolala favoritov z Košíc
Zdroj: TASR

I.tretina

V 3. min sa na modrej čiare dostal k puku domáci Kokavec, unikol obrane hostí, prihral Vargovi a Žilinčania viedli – 1:0. V nasledujúcich minútach sa hral obojstranne rýchly hokej.

V 11. min bol vylúčený domáci Lažo a už po niekoľkých minútach Róbert Huna korčuľoval sám na Laca, ale nedal. Ten istý hráč mal šancu aj v 11. min, ale domáci gólman bol pozorný.

Rovnako i o minútu neskôr, keď ho Jenčík neprekonal ani na dva razy. V závere prvej a na začiatku druhej tretiny mali Košičania možnosť vyrovnať pri početnej prevahe.

II. tretina

V úvode dokonca hrali 72 sekúnd presilovku piatich proti trom, ale vyrovnať sa im nepodarilo.

Naopak, sekundu predtým ako mal vylúčený Rúfus naskočiť na ľad, unikol Važan, prihral Krajčimu a ten druhýkrát prekonal Hyláka.

V ďalších minútach si dobré príležitosti vytvorili obidva tímy, ale ani domáci Valášek s Krajčim či Jenčík a Richard Huna od hostí neboli úspešní.

III. tretina

Žilinčania mohli zvýšiť svoj náskok pri vylúčení Nováka, ale stav sa nemenil.

V tretej tretine mali Košičania optický tlak na ľade a vypracovali si veľa príležitostí.

V 45 min nepotrestali hostia vylúčenie Drábeka, rovnako ani Žilinčania nevyužili v 54. min početnú výhodu, keď na „lavici hanby“ sedel Mlynarovič. Žilinčania si pripísali na svoje konto cenné víťazstvo.

Góly: 3. T. Varga (M. Kokavec, O. Ďuriš), 25. R. Krajči (Važan) Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: J. Kubuš – R. Gavalier, Rovenský, 1168 divákov

Zostavy

Žilina: M. Laco – Rúfus, Sekáč, Brcko, Niník, J. Dlouhý, Leško, Staňo – M. Drevenák, V. Škoda, Lažo – Važan, T. Troliga, R. Krajči – M. Kokavec, O. Ďuriš, T. Varga – Drábek, Valášek, T. Sýkora

Košice: Hylák – Šeda, Michal Novák, M. Macejko, Deyl, M. Takáč, Matúš Chovan – R. Jenčík, Marek Slovák, Spilar – Jokel, T. Marcinko, Š. Novotný – Pašek, Mlynarovič, Marcel Haščák – Richard Huna, Róbert Huna, P. Svitana.

Hlasy

Ladislav Spišiak (tréner Žiliny): „Základ nášho úspechu skvelým výkonom položil brankár Laco. O Košiciach vieme, že má rýchlych hráčov, a preto sme sa zamerali na obranu stredného pásma. Bližšie sme pristupovali k hráčom, a to dnes platilo. Som šťastný, že sme konečne získali tri body.“

Radim Rulík (tréner Košíc):*** „Dnes sme si utvorili dosť šancí, ale tie sme nepremenili. Nedali sme gól, a tak sme nemohli pomýšľať na lepší výsledok. S pribúdajúcim časom sme čoraz viac bojovali s obranou domácich, no nepodarilo sa nám ju prekonať.“***

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM