Igor Petrík Správy

Koncerty skupín aj jedáci v akcii: V Terchovej sa zídu milovníci halušiek

Amfiteáter Nad bôrami bude opäť patriť milovníkom halušiek. Medzinárodná súťaž vo varení a jedení bryndzových halušiek známa nielen v regióne sa blíži. A podľa organizátorov sa je na čo tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Koncerty skupín aj jedáci v akcii: V Terchovej sa zídu milovníci halušiek
Zdroj: TASR

Milovníci bryndzových halušiek, žinčice a syrových nití si v sobotu 23. mája v Terchovej zmerajú sily na Medzinárodnej súťaži vo varení a jedení bryndzových halušiek s názvom Halušky Terchová. Informoval o tom organizátor podujatia Jozef Mičo.

Doplnil, že štvorčlenné družstvá budú v amfiteátri Nad bôrami súťažiť vo varení a jedení troch kilogramov bryndzových halušiek, jednotlivci budú jesť 1 kilogram halušiek, piť 1 liter žinčice či jesť 1 meter syrovej nite na čas. „Maximálny možný počet súťažných družstiev je 18 a súťažiacich jednotlivcov v jednotlivých disciplínach je 20. Okrem súťaží návštevníkov zabavia vystúpenia skupín Drišľak, Šviháci z Českej republiky či Ťažká muzika z Terchovej,“ povedal Mičo.

Pripomenul, že na minuloročnej súťaži zvíťazilo vo varení bryndzových halušiek družstvo politickej strany Sieť. „Jeden kilogram halušiek najrýchlejšie zjedol Dušan Cicko, ktorý dosiahol čas 1 minúta a 14 sekúnd. Jeden liter žinčice vypil Dalibor Lintner za 30 sekúnd a 23 stotín a syrovú niť dlhú jeden meter zjedol Miroslav Vojtek za 19 sekúnd a 31 stotín,“ dodal Mičo.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM