Kultúra

Koncert Tomáša Klusa očami Žilinčanky: Hity striedali vtipné hlášky

Koncert Tomáša Klusa bol neuveriteľný! O jeho obľúbenosti a hudobných kvalitách svedčil aj plný Dom odborov v Žiline, kde 17.10.2012 koncertoval v rámci jeho česko-slovenského turné.

Ilustračný obrázok k článku Koncert Tomáša Klusa očami Žilinčanky: Hity striedali vtipné hlášky
Foto: Iveta Hrabovská

Spoločne s gitaristom Jiřím Kučerovským, bubeníkom Petrom Škodom a Honzom Lstibůrkom, ktorý hral na kontrabase, tvorili vynikajúcu zostavu.

Mladí, aj seniori

Zabávala sa nie len mládež, ale aj ostatné vekové kategórie vrátane seniorov. Celé vystúpenie bolo dynamické. Muzikanti zaplnili celé pódium, ktoré sa stalo ešte zaujímavejším vďaka jednoduchým prvkom tieňového divadla. Musím vyzdvihnúť hlavne zohranú dvojicu Tomáša a Jiřího, ktorý sa dopĺňali a uvoľneným spôsobom bavili publikum. Ich charizmu bolo cítiť až do zadných radov sály.

Očarili aj improvizáciou

Okrem známeho zoznamu skladieb (hudobného repertoára) odznelo aj pár improvizovaných piesní. Prvú zaspievali pre jedného člena z ich tímu"Bambiho", ktorý zachránil Tomáša pred roztrhnutou strunou na gitare. Ďalšia z nich bola takpovediac na želanie publika. Ľudia naplno využili možnosť navrhnúť tému piesne a vložiť ju do čiernej krabice, ktorá bola k dispozícií počas vystúpenia. Neskôr vyžrebovali tému s názvom „Ľudovka na krásy Slovenska“. Samozrejme, Tomáš Klus nesklamal a spomenul v nej aj najkrajšie slovenské dievčatá a Bryndzové halušky. Posledná odznela v rámci záverečného prídavku ako poďakovanie.

Nuda? V žiadnom prípade

Počas viac ako 2 hodinového koncertného času nesmeli chýbať aj skladby ako Do nebe, Chybíš mi, Sybila, Nina, Marie a ďalšie. Medzi nimi sa odohrávali aj krátke prestávky, ktoré boli vyplnené vtipnými hláškami a poznámkami, ako aj komunikáciou s publikom.

O spokojnosti publika svedčili nie len úsmevy, ale aj dlhé potlesky a tiež vysoký záujem o natáčanie na mobilné telefóny alebo fotoaparáty.Na záver si publikum doslovne „vytlieskalo“ prídavok. Za skvelý koncert sa poďakovalo neutíchajúcim a hlasitým potleskom postojačky (standing ovation).

Autor: Ivana Michelová Foto: Ivana Michelová

Koncert Tomáša Klusa očami Žilinčanky
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM