Soňa Vanovčanová Komunálne voľby

Komunálky sa blížia: Máme prvé čísla z Rajeckých Teplíc

V komunálnych voľbách si budeme voliť nielen hlavu mesta, ale aj mestských poslancov. Pozrite si, koľko ľudí chce zabojovať o primátorské kreslo a miesta v Mestskom zastupiteľstve v Rajeckých Tepliciach.

Ilustračný obrázok k článku Komunálky sa blížia: Máme prvé čísla z  Rajeckých Teplíc
Zdroj: TASR

Počas posledných komunálnych volieb v roku 2014 sa o primátorské kreslo uchádzalo v Rajeckých Tepliciach päť kandidátov a záujem po miesto v Mestskom zastupiteľste prejavilo 25 kandidátov. Počet podaných kandidátnych listín sa oproti predchádzajúcemu volebnému obdobiu veľmi nezmenil.

V meste Rajecké Teplice sa bude o primátorské kreslo uchádzať 6 kandidátov a počet podaných kandidátnych listín pre mestské zastupiteľstvo je 23 kandidátov. Potvrdila to zapisovateľka Mestskej volenbnej komisie Janka Bohiníková.

„Kandidátne listiny musí ešte preveriť mestská volebná komisia, ktorá zaregistruje kandidátov. Nakoľko komisia ešte nezasadala, prvé zasadnutie mestskej volebnej komisie bude v pondelok 17.09.2018, nie je zvolený ani predseda mestskej volebnej komisie. Termín zverejnenia zaregistrovaných kandidátov pre voľby mestského zastupiteľstva a pre voľby primátora je do 16.10.2018,“ upresnila Bohiníková.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM