záruba martin Rôzne

Kia začína s výrobou nových modelov

Žilinská automobilka v súčasnosti začala s predposlednou fázou testovacej výroby nového automobilu Hyundai ix35. Spoločnosť počas celozávodnej dovolenky počas vianočných sviatkov tiež plánuje pripraviť technologické zariadenie na začatie výroby novej

(WEBNOVINY) – Spoločnosť Kia Motors Slovakia sa pripravuje na začatie výroby nových modelov. Ako informoval hovorca spoločnosti Kia Dušan Dvořák automobilka v súčasnosti začala s predposlednou fázou testovacej výroby nového automobilu Hyundai ix35. "Po technologickej stránke je náš závod pripravený na výrobu tretieho modelu. Máme pred sebou záverečnú fázu testovania výroby nového automobilu Hyundai ix35, ktorá prebehne začiatkom januára 2010 a v prípade jej úspechu prejdeme plynulo na sériovú výrobu. Po automobile Kia Sportage, ktorý v našom závode vyrábame od roku 2007, to bude druhý SUV model,“ dodal Dvořák.

Žilinská automobilka počas celozávodnej dovolenky počas vianočných sviatkov plánuje pripraviť technologické zariadenie na začatie výroby novej verzie modelu Kia Sportage. "Sériová výroba je naplánovaná na koniec mesiaca jún 2010. Automobil bude verejnosti oficiálne predstavený na jar budúceho roka,“ doplnil Dvořák. Spoločnosť Kia Motors Slovakia od júla tohto roka začala s výrobou novej verzie modelu Kia cee’d. Od septembra firma vyrába motory 24 hodín denne v trojzmennej prevádzke. K pôvodne vyrábaným 1,4 a 1,6-litrovým benzínovým a 1,6 a 2-litrovým dieselovým motorom pribudol aj 1,4-litrový diesel. Prácu na montážnej linke motorov našlo cez 100 nových zamestnancov. Celkovo tak v súčasnosti pre spoločnosť Kia Motors Slovakia pracuje viac ako 2 800 ľudí.

Kia Motors Slovakia je prvým výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v období rokov 2004 až 2006. Výroba automobilov ako aj motorov pre osobné automobily bola spustená v decembri 2006. Kia na Slovensku v súčasnosti zamestnáva 2 800 ľudí a vyrába automobil Kia cee’d v troch karosárskych úpravách – päťdverový cee’d, kombi cee’d _sw a trojdverový športový pro_cee’d ako aj športovo úžitkový model Kia Sportage. Od spustenia sériovej výroby v decembri 2006 výrobné brány závodu opustilo už viac ako 490 tisíc vozidiel.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM