Jozef Legéň Správy

Kam so starou chladničkou či práčkou? Mesto vám pomôže sa elektroodpadu zbaviť

Tak ako jar, aj jeseň je obdobím veľkého upratovania. Mesto Žilina zabezpečuje pre svojich občanov zber starého elektroodpadu. Ak chcete dať svojej starej práčke či monitoru navždy zbohom, pozrite si rozpis zberu.

Ilustračný obrázok k článku Kam so starou chladničkou či práčkou? Mesto vám pomôže sa elektroodpadu zbaviť
Foto: Iveta Hrabovská

Mesto Žilina, v spolupráci so združením výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu zabezpečuje vo všetkých mestských častiach zber starého elektroodpadu, ktorý môžu občania bezplatne priniesť v určenom čase na stojiská, rozmiestnené po celom meste. Za elektroodpad sa považujú najmä chladničky, práčky, televízory, rádia, počítače, monitory, varné kanvice a iný elektroodpad.

V sobotu 7. septembra 2013 sa uskutoční zber elektroodpadu v týchto mestských častiach: Považský Chlmec, Vranie, Brodno, Budatín, Zádubnie, Zástranie, Mojšová Lúčka, Bytčica, Bánová, Závodie, Rosinky, Trnové, Strážov a Žilinská Lehota.

V sobotu 14. septembra 2013 sa bude elektroodpad zbierať v centre mesta (Staré mesto, Malá Praha), na sídliskách (Vlčince, Solinky, Hliny a Hájik), ako aj na Bôriku a v Celulózke.

„Ďakujem všetkým ohľaduplným občanom, ktorí svoj elektroodpad neumiestňujú počas roka ku kontajnerom na komunálny odpad alebo na okolité trávniky, ale využívajú túto formu zberu, čím prispievajú nielen k lepšiemu životnému prostrediu, ale aj k estetickejšiemu vzhľadu okolia, v ktorom žijú. Mesto Žilina uskutočňuje zber elektroodpadu dvakrát ročne pre všetkých svojich obyvateľov a hlavne pre tých, ktorí nemajú možnosť ho priviezť na zberné dvory. Som rád, že túto formu zberu využíva v Žiline z roka na rok viac našich občanov, ktorí podporujú ekologické myslenie, čím spoločne predchádzame vzniku nových čiernych skládok,“ konštatuje primátor mesta Žilina Igor Choma.

Podrobný harmonogram a rozpis stojísk nájdete na oficiálnych stránkach Mesta Žilina: www.zilina.sk v rubrike Spravodajstvo, na informačnej tabuli pred budovou Mestského úradu v Žiline ako aj vo vozidlách MHD.

Zberné dvory fungujú celoročne

Občania Žiliny (po predložení preukazu totožnosti) majú počas celého roka možnosť bezplatne doniesť 500 kg objemných odpadov do dvoch žilinských zberných dvorov. Ide napr. o nábytok, chladničky, televízory, pneumatiky, akumulátory, elektroniku, bytové jadrá a ďalšie nadrozmerné odpady.

• zberný dvor v Považskom Chlmci (pracovné dni od 7.00 do 15.00 hod.)
• zberný dvor na Jánošíkovej ulici v centre mesta
(pracovné dni od 10.00 do 18.00 hod., v sobotu od 8.00 do 12.00 hod.)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM