Rôzne Správy

Kalamita v Terchovej: Obec vyhlásila mimoriadnu situáciu! FOTO

Silný vietor v Terchovej spôsobil problémy na cestách aj s elektrinou. Problémy sú aj v terchovských osadách.

Ilustračný obrázok k článku Kalamita v Terchovej: Obec vyhlásila mimoriadnu situáciu! FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR

Obec Terchová v okrese Žilina vyhlásila v utorok ráno (12. decembra) mimoriadnu situáciu. Podľa starostu Jozefa Dávidíka sú po silnom vetre na viacerých cestách popadané stromy, ktoré poškodili aj elektrické vedenia.

„Cesta do Vrátnej je neprejazdná, asi 50 stromov je spadnutých v Tiesňavách a nad Starým dvorom. V Štefanovej sa obyvatelia nemôžu dostať do práce, do školy a majú problém aj s elektrinou, lebo je poškodené vedenie vysokého napätia,“ povedal Dávidík.

Doplnil, že popadané stromy sú aj smerom do Šípkovej – u Balátov, u Rogoňov, do Jánošov a je tam poškodené elektrické vedenie. „V Bielom Potoku máme popadané stromy aj na hospodárskych objektoch. Na viacerých objektoch sú poškodené strechy, vrátane obecného úradu. Nemáme zatiaľ všetko zmapované,“ uviedol terchovský starosta s tým, že mimoriadna situácia potrvá minimálne do stredy (13.12.) večera. „V Tiesňavách odstraňuje popadané stromy aj Hasičský a záchranný zbor, obec tam poslala živnostníkov, ktorí budú odvážať drevo. Škody najskôr musíme odstrániť a sprístupniť komunikácie, potom budeme mapovať ich celkovú výšku,“ dodal Dávidík.

Titulné foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM