Jozef Legéň Rôzne

Južanská zima v Žiline: Cyklisti spod Dubňa trhli zaujímavý rekord!

Zima tentokrát neukázala svoju typickú tvár. Žilinčania si sneh užili len veľmi sporadicky a preto aj počas zimného obdobia nezostali bicykle zamknuté v pivniciach. Cyklisti z mesta pod Dubňom počas januára trhli zaujímavý rekord...

Ilustračný obrázok k článku Južanská zima v Žiline: Cyklisti spod Dubňa trhli zaujímavý rekord!
Foto: Iveta Hrabovská

Uplynulý január bol za posledné roky jeden z najteplejších. Preto aj nadšenci bicyklovania nenechali svoje „tátoše“ zamknuté v pivniciach, ale naďalej využívali dvojkolesový cestovný prostriedok aj počas “mrazivého“ januára. „Netypicky jesenné počasie počas januára pritiahlo o vyše 11-násobok viac cyklistov v porovnaní s minuloročným januárom v roku 2012,“ uvádza občianske združenie Mulica, ktoré sa snaží o rozvoj a skvalitnenie dopravy v Žiline.

Tento rapídny nárast intenzity cyklistickej dopravy ovplyvnil okrem prijateľného januárového počasia aj ďalší faktor. Minulý rok sa neodhŕňal sneh na cestičke pre cyklistov a tak cyklisti, ktorí síce jazdili aj počas zimy a hlavne po chodníkoch, ktoré boli odhrnuté, nemohli byť sčítačom zaznamenaní.

Rozhodne však čísla zaznamenané sčítačom v tomto roku dokazujú obrovský januárový nárast cyklistov. „Za január 2012 bolo zaznamenaných 411 cyklistov a tento rok v januári 2014 až 4827 cyklistov, čo v percentuálnom vyjadrení predstavuje cca. nárast o 11744%, čo je paráda. Pre úplnosť ide o intenzitu cyklistov na Ul.Vysokoškolá­kov,“ dodáva Mulica.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM