Kultúra

Jubilejný maratón v Rajci už cez víkend: Beh, koncerty aj jarmok!

Ak ešte nemáte program na víkend, máme pre vás skvelý tip. V sobotu v Rajci uskutoční okrúhly 30. ročník populárneho športového podujatia, ktoré bude spojené i s jarmokom a koncertmi.

Ilustračný obrázok k článku Jubilejný maratón v Rajci už cez víkend: Beh, koncerty aj jarmok!
Zdroj: TASR

Trúfnete si na maratón?

Rajecký maratón, ktorý je známy nielen na Slovensku, ale aj vo svete, každoročne zabehnú stovky bežcov a in-line korčuliarov. Do sobotňajšieho večera je ešte stále možnosť prihlásiť sa na pretek prostredníctvom formulára na internetovej stránke www.rajeckymaraton.sk.

Je iba na zúčastnených, či uprednostnia bežeckú obuv, alebo kolieskové korčule, keďže sa preteká v troch kategóriách: 42-kilometrový maratón po trase Rajec – Čičmany a späť, 21-kilometrový polmaratón po trase Rajec – Rajecká Lesná a späť, a 22-kilometrový in-line polmaratón z Rajca do Čičmian.

Program bude naozaj pestrý

Náročný beh bude odmenený nielen dobrým pocitom z výkonu a divákmi fandiacimi popri trati, ale aj kultúrnym programom v rámci Veľkého rajeckého dňa. Počas celého dňa bude námestie plné rôznorodých umelcov a všetci návštevníci si prídu na svoje.

Program otvorí o ôsmej ráno dychová hudba Straňanka a tancujúce rajecké mažoretky Kordovánky. O 10.00 hod. štartujú pretekári maratónu z námestia v Rajci, v svižnom behu ich podporí speváčka Jadranka a folklórny súbor Rovňan. Večer dav roztancuje skupina Polemic, AMO & Band a rajecká kapela Farizeo.

Chýbať nebudú ani zruční majstri

Na jarmoku zavládne pravá jarmočná atmosféra, môžete sa pokochať pri stánkoch mnohých šikovných remeselníkov a zručných majstrov na ich výrobkoch, urobiť deťom radosť cukrovou vatou počas čakania v rade na skákací hrad či chrumkať voňavé klobásy a varenú kukuricu. A kto stále neverí, nech sa príde do Rajca presvedčiť na vlastné oči.

Autor: Miroslava Brindová

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM