Michal Demjanovič Kultúra

Jeden klik a o PROGRAM máte postarané: 10 tipov na víkendovanie pre Žilinčanov

Voľné dni sa nezadržateľne blížia. Už viete, ako ich strávite v Žiline či okolí? Inšpirujte sa prehľadom z našej redakcie!

Ilustračný obrázok k článku Jeden klik a o PROGRAM máte postarané: 10 tipov na víkendovanie pre Žilinčanov
Zdroj: TASR

Amputované duše

14. 10. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Inscenácia Amputované duše podľa poviedky známeho filmového scenáristu Petra Balka je strhujúcou a najmä vizuálnou výpoveďou o človeku vo svete, kde jediným vykúpením sa stáva smrť. Poetický príbeh hovorí o silnom pute vnuka k starým rodičom a o ich spoločnej a bezhraničnej láske. Tie krásne emócie však v skutočnom živote tak ako aj v inscenácii prevalcuje vnútorný človečí hnev.

Excelent urban party W. / Walter Schnitzelsson / Dj Ned

14. 10. 2016, o 21:00, Smer Music Bar, Žilina

Pivo Excelent v spolupráci so Smer Music Barom ti prinášajú ďalšiu zo série Urban Parties, ktoré sa konajú na tých správnych miestach na Slovensku. Príď sa zabaviť a vychutnať si skvelý koncert Walter Schnitzelsson. O zábavu sa postará aj Dj Ned, ktorý bude hrať pre vás do rána.

Hana

15.10.2016 , o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Hudobná inscenácia HANA je návratom žilinského divadla k väzbám, ktoré si ctí. Je veľkou poctou Hane Hegerovej, ktorá začínala svoju profesionálnu dráhu v päťdesiatych rokoch minulého storočia (1953–1958) práve na doskách žilinského divadla. Cez jej skladby, ktoré ukrývajú príbeh a tajomstvo, chceme hovoriť o vzťahoch a únikoch do intimity ticha a slov na hranici spievania.

Radošínci: LÁS-KA- NIE 2

15. 10. 2016, o 15:30, Dom odborov, Žilina

Tragifraška Lás-ka- nie z roku 1992 sa zaraďuje medzi najoriginálnejšie, ale zároveň aj najúspešnejšie tituly dramatika Stanislava Štepku a Radošinského naivného divadla.Veľkú zásluhu na úspechu inscenácie mala nielen aktuálna téma (pokrivené medziľudské vzťahy v krivom zrkadle tamtoho pokriveného obdobia), absurdný humor, piesne, originálna réžia Juraja Nvotu a pôsobivá hudba Jána Melkoviča, ale aj nezameniteľný herecký výkon Kataríny Kolníkovej v úlohe starej mamy, ktorá sa v hre prišla zo záhrobia pozrieť na svoju rodinu.

30 ROKOV TDA

15.10.2016, o 18:00, Bábkové divadlo, Žilina

Sme radi, že Vás môžeme pri tejto príležitosti pozvať v sobotu 15. októbra 2016 o 18h do Bábkového divadla v Žiline na premiéru dokumentárneho filmu o putovaní súboru priestormi Žiliny a na profilový program „30 rokov TDA“ zachytávajúci tvorbu súboru od roku 1987 až do dnešných dní v tanečnom prevedení všetkých generácii súboru.

Zdroj: TASR

Electro Swing Fever

15. 10. 2016, o 21:00, Emócia, Žilina

Jesenné turné vychýrenej Electro Swing Fever nevynechá ani Žilinu! Vyhľadávaná electro-swingová udalosť pre milovníkov štýlovej zábavy sľubuje, že vás vtiahne do víru nezabudnuteľnej atmosféry. Klub Emócia privíta v sobotu 15. októbra výberový program plný tanca a elegancie.

Katarzia & band: Agnostika tour

16. 10. 2016, o 20:00, Stanica Záriečie, Žilina

Na druhom albume s názvom Agnostika rozoberá Katarzia témy medziľudských vzťahov tejto doby, európsky individualizmus, voľnosť a slobodu v kontraste so zakódovanými spoločenskými predsudkami a výchovou v rodinnej bunke. Rozpor medzi tým, čo by sme mali robiť podľa morálneho a spoločenského zákona a tým, po čom naozaj túžime. Album je spojením výrazných muzikantských osobností a energií, rôznych rukopisov a tým posúva moje pesničky do iného levelu.

Akčantyrok

16.10.2016 , o 16:00, Bábkové divadlo, Žilina

Príbeh dvoch osamelých ľudí, ktorí žijú vedľa seba tak blízko a pritom tak ďaleko. Pán Hoppy tajne obdivuje slečnu Silverovú, ale ona má oči len pre svojho korytnačieho miláčika. Ako by mohol pán Hoppy súťažiť s takým súperom?! Vymyslí skvelý plán, ktorý si však vyžaduje trochu šikovnosti, veľa trpezlivosti a celú armádu korytnačiek. Našťastie pre všetkých, láska opäť zvíťazí! Ako v rozprávke.

Októbrové nedeľné popoludnia v ZOC MAX

16.10.2016, o 15:00, ZOC Max, Žilina

16. októbra nám úsmev na tvárach vyčarí Divadlo zo šuflíka so svojim veselým bábkovým predstavením Zlatá rybka. Spolu sa zabavíme no aj sa poučíme o tom, že lakomosť a chamtivosť sa nevypláca!

Hokejový zápas Tipsportligy

16. 10. 2016, o 17:00, Štadión MsHK Žilina

Zápas 13. kola Tipsportligy v ktorom sa stretne domáca Žilina so Zvolenom.

Foto: ilustračné

Žilina v OBRAZOCH
15
Galéria
Zdroj: Matej Janík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM