Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Je medzi nimi aj to vaše? Toto je 15 najčastejších priezvisk Žiliny!

V januári 2017 mala Žilina vyše 83 tisíc obyvateľov. To znamená mnoho ľudí, mnoho rodín, mnoho priezvisk. Tak sa pozrime na tie najčastejšie!

Ilustračný obrázok k článku Je medzi nimi aj to vaše? Toto je 15 najčastejších priezvisk Žiliny!
Zdroj: TASR

Žilina je takmer stotisícové mesto a zloženie obyvateľstva je skutočne pestré. Nedávno sme písali o najčastejších krstných menách obyvateľov nášho mesta, tentokrát sme si posvietili na tie druhé v poradí.

Priezviská často odrážajú nielen charakterové či fyzické vlastnosti svojho nositeľa, ale veľakrát poodhalia aj jeho pôvod či etnicitu. Niektoré z prímen sa v meste vyskytujú častejšie, iných je zas pomenej. My sme sa rozhodli pozrieť na tie najčastejšie a veru, takmer všetky sú rýdzo slovenské a svojim výskytom typické nielen pre mesto Žilina, ale i blízke okolie.

Výskyt žilinských priezvisk a ich frekvenciu sme si overili na portáli Egov.sk.Tým najrozšírenejším v našom meste je Baláž. Mužských nositeľov tohto prímena žije momentálne v meste Žilina až 207. Medzi tie najfrekventova­nejšie patrí hneď niekoľko ďalších priezvisk. O ktoré konkrétne ide? Sú to priezviská Kováč, Šoška, Hruška, Závodský, Chovanec, Kuba, Štaffen, Moravčík, Gašpierik, Kysela, Ďuriš, Ševčík, Novák a Hudec.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM