Tlačové správy

JASNÁ voľba letnej rodinnej dovolenky

Prever svoju kondičku, objav vzácny poklad, ktorý rozpráva príbeh o začiatkoch cestovného ruchu v Nízkych Tatrách. Putuj po Demiánových stopách, odfoť sa s ohňom chrliacim drakom a vyzvoň si svoje šťastie medeným zvončekom z jeho tlamy na Chopku.

Ilustračný obrázok k článku JASNÁ voľba letnej rodinnej dovolenky
Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Ubytuj sa v hoteloch a lístky na lanovky máš v cene ubytovania. Najväčšie lyžiarske stredisko na Slovensku – Jasná sa v lete mení na perfektnú destináciu pre rodinné dovolenky.

Zdroj: YouTube.com

Krásy Liptova a Horehronia na dosah

Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Letná dovolenka v Jasnej to nie je len čerstvý vzduch, horské slnko, ale aj tie najkrajšie výlety na Slovensku. Na Chopok (2024 m n. m.) sa dostanete modernými lanovkami a odtiaľ môžete vyraziť na príjemné hrebeňové túry, či letné prechádzky. V cene spiatočného lístka sa môžete previezť až 5 rôznymi lanovkami na opačnú stranu kopca a späť. Spoznať tak môžete krásy Liptova aj Horehronia len za jediný deň.

Pre ostrieľaných i začiatočníkov

Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Z veľkého počtu trás pre pešiu turistiku a treking si vyberie náročný turista, začiatočník i rodiny s deťmi. Nízke Tatry ponúkajú jednodňové ľahšie pešie horské túry i viacdňové stredne ťažké až ťažké vysokohorské túry. V prípade, že v horách nie ste „ako doma“, pomôže skúsený horský vodca, vďaka ktorému sa aktivity v horách premenia na bezpečné dobrodružstvo.

Vtedajší európsky unikát

Nemalú dávku histórie nájdete na južnej strane Chopku v lokalite Kosodrevina. Supermoderná švajčiarska priekopníčka prepájajúca severný a južný svah Chopku je vzácnym pokladom nielen pre milovníkov lanoviek. Nápad oživiť myšlienku starej „Von Roll-ky“, dobovej lanovky z roku 1954–1957, prišiel od samotných zamestnancov obsluhy lanoviek. Vďaka pokročilému veku starej „dámy“ vypovedajú priestory nástupnej stanice lanovky svedectvo o technických zázrakoch. Prepojenie dvoch významných regiónov bolo na tú dobu v Európe unikát.

Dračou cestou na Chopok

Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Nie je tajomstvom, že Demänovská dolina skrýva mnoho pokladov. Ani udatní rytieri sa ho ale nikdy nevydali hľadať. Nečudo. Veď ich stráži drak. Nikto ale ani netuší, že DRAK DEMIÁN, legenda Demänovskej doliny, je milý a kamarátsky tvor. Putujte po jeho stopách a nielenže spoznáte tajomstvá horskej prírody, ale s novým dračím kamarátom sa aj poriadne zabavíte. Aby ste na DEMIÁNA nezabudli, hore na Chopku sa s nim môžete aj odfotiť a Demänovskú dolinu rozozvučať medeným zvončekom priamo v jeho tlame, a tak si privolať šťastie. Impozantný drak má tri hlavy, váži 1,5 tony a meria tri metre. Je dielom umeleckého kováča Vladimíra Eperješiho.

Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Piknik priamo na oblohe

Nepotrebujete trávu, deku ba ani košík. Piknik, aký ste ešte nezažili, si môžete užiť v špeciálne upravenej kabínke lanovky. Piknik „na oblohe“ má tento rok svoju premiéru a exkluzívny zážitok dopraje všetkým, ktorí majú radi pohodlie spojené s nádhernými výhľadmi na prírodu Nízkych Tatier.

Z hotela priamo na Chopok

Letný čas na horách si užijú všetky vekové kategórie. Atrakcie sú pripravené pre malých i veľkých. Atraktívny aquazorbing, 4 platformová trampolína, skákací hrad i detský kolotoč nájdete na Bielej Púti. Vyšantiť sa môžete na horských kárach pre deti od 12 rokov až po dôchodcov. Adrenalín v krvi zdvihne Bungee trampolína na prestupnej stanici Priehyba.

Zdroj: Tatry Mountain Resorts

V Outlete Demänová nájdete aj požičovňu bicyklov a elektrobicyklov. Špeciálnu ponuku si pre všetkých svojich klientov pripravili hotely siete TMR v Jasnej – Hotel Pošta****, Chalets Jasná Collection ****, Hotel Grand ****Jasná. V prípade, že sa ubytujete v niektorom z týchto hotelov, v cene pobytu získate lístky na všetky lanové dráhy, ktoré môžete počas svojho pobytu využívať neobmedzene!

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Tatry Mountain Resorts
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM