Michal Demjanovič Rôzne

Ján Marosz: Prioritou pre mňa bude naplniť sľuby, ktoré som dal pred voľbami

Lipšicov nástupca Ján Marosz zo Žiliny povedal, s akými prioritami ide do parlamentu. Okrem toho prezradil aj termín zloženia poslaneckého sľubu.

Ilustračný obrázok k článku Ján Marosz: Prioritou pre mňa bude naplniť sľuby, ktoré som dal pred voľbami
Zdroj: TASR

Daniel Lipšic sa vzdal svojho poslaneckého mandátu. Urobil tak vo štvrtok na tlačovej konferencii. V Národnej rade končí k 30. septembru. Rozhodol sa tak po tragickej nehode, keď v Bratislave zrazil 72-ročného chodca, ktorý na následky vážnych poranení hlavy neskôr v nemocnici zomrel.

Môže vás zaujímať: VIDEO: Daniel Lipšic končí v politike! Vzdáva sa poslaneckého mandátu

Ako náhradník za Lipšica nastúpi podnikový manažér Ján Marosz zo Žiliny. V súvislosti s tým sme sa budúceho poslanca Národnej rady spýtali niekoľko otázok. Na otázku, aké sú jeho priority, alebo v čom by sa chcel angažovať pre Žilina24 odpovedal:

„Prioritou pre mňa bude naplniť sľuby, ktoré som dal voličom pred voľbami. Rád sa integrujem v oblastiach, kde bude najväčšia potreba a kde budem prínosom. Hlavnou témou, ktorej by som sa chcel venovať je boj proti korupcií," povedal Ján Marosz.

Zdroj: TASR

Pohľad z pohľadu pracovníka i manažmentu

Budúci poslanec pracoval sedem rokov v oblasti školstva, tak nevylučuje ani to, že by sa angažoval práve v školstve. Momentálne pracuje päť rokov vo veľkej strojárskej firme. „Tam vidím všetky problémy bežného robotníka, ale vnímam aj situácie v podniku z hľadiska manažmentu. Tieto skúsenosti by som tiež chcel pretaviť do politiky," priblížil Marosz.

S nástupom do parlamentu sa viaže aj poslanecký sľub. „Zatiaľ to vyzerá, že poslanecký sľub, by som mal zložiť 11. októbra," dodal Marosz.

Čítajte tiež:

Lipšica v parlamente nahradí Žilinčan Ján Marosz (37)

Tesla otvorila nabíjaciu stanicu v OC Mirage: Žilinčania ju môžu využívať zadarmo

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM