Rôzne

Jakub, Lucia, Matej... Aké mená sme bábätkám v Žiline dávali najčastejšie?

V uplynulom roku 2013 sa v Žiline narodilo 1433 bábätiek. Oproti roku 2012 počet novorodencov klesol. Aké mená dávali rodičia svojim potomkom najčastejšie?

Ilustračný obrázok k článku Jakub, Lucia, Matej... Aké mená sme bábätkám v Žiline dávali najčastejšie?
Zdroj: Dnes24.sk

V roku 2013 sa v žilinskej nemocnici narodilo celkom 1433 detí, čo je o 92 bábätiek menej ako v roku 2012. „Najviac detí prišlo na svet v mesiaci január, kedy sa narodilo 141 bábätiek,“ prezradila hovorkyňa FNsP Žilina Mária Koporecová. V období rokov 2012 a 2013 prevyšoval počet novonarodených chlapcov nad dievčatami.

Ako ďalej Koporecová povedala, najfrekventova­nejšími menami pre novorodencov boli v minulom roku chlapčenské mená ako Jakub, Matej, Matúš a z dievčenských mien prevládali mená ako Natália, Nela, Lucia.

Uvidíme, aké mená budú najmenší dostávať v roku 2014. Prvým dieťaťom, ktoré sa narodilo v našom meste bol malý Adamko. „V ten deň spolu so spomínaným Adamkom sa narodili aj 2 dievčatá, a to v obedňajších a večerných hodinách. V porovnaní s minulým rokom bolo detí, narodených hneď prvý deň roka, menej. V roku 2013 sa totiž 1. januára prihlásilo na svet až 7 bábätiek,“ dodala Koporecová.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM