Krimi

Ivanovi (35) z nášho okresu našli pri prehliadke pervitín: Policajti hovoria o takmer 200 dávkach!

Osobná policajná prehliadka ho môže vyjsť poriadne draho. Ivanovi z okresu Žilina hrozí 10 rokov za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Ivanovi (35) z nášho okresu našli pri prehliadke pervitín: Policajti hovoria o takmer 200 dávkach!
Zdroj: TASR

V rukách žilinských policajtov skončil 35 ročný Ivan z okresu Žilina, ktorého vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

„Obvinený muž mal 29. mája v meste Sereď od neznámej osoby kúpiť drogu zv. pervitín, ktorú prechovával do večerných hodín pondelka 30. mája. Pri osobnej prehliadke drogu zabalenú v uzatvárateľnom plastovom vrecku, plastovú krabičku so semiačkami a ďalšie uzatvárateľné plastové vrecko s papierovou obálkou dobrovoľne vydal policajtom“ hovorí Jana Balogová, krajhská policajná hovorkyňa.

V policajnej správe sa ďalej uvádza, že zaistená látka bola podľa nej následne zaslaná na kriminalistickú expertízu. Tá potvrdila, že zaistené látky obsahujú zmes hydrochloridu metamfetamínu a dimetylsúlfónu, čo sú látky uvedené v zozname omamných a psychotropných lá­tok.

Zaistené množstvo drogy zodpovedá podľa predbežnej kriminalistickej expertízy 49 až 194 obvykle jednorazovým dávkam drogy.

"Podľa zistených informácií mal obvinený muž drogu ponúkať na predaj drogovo závislým osobám v meste Žilina a okolí. Vyšetrovateľ podal návrh na podanie podnetu na vzatie obvineného do väzby. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na tri až desať rokov, dodáva na záver Balogová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM