Rôzne

Hrad Strečno ožije stredovekým ruchom: Bude sa šermovať, strieľať z dela a to nie je všetko!

Do čias stredoveku sa prenesú návštevníci hradu Strečno prvého júna. Pri príležitosti Dňa detí organizátori pripravili zaujímavý a lákavý program.

Ilustračný obrázok k článku Hrad Strečno ožije stredovekým ruchom: Bude sa šermovať, strieľať z dela a to nie je všetko!
Zdroj: TASR

Oslavy Medzinárodného dňa detí na hrade Strečno sa 1. júna uskutočnia prvýkrát nielen v areáli hradu, ale aj v stredovekej dedine Paseka.

Škaredé káčatko, stredoveká kuchyňa, šerm,…

Na hradnom nádvorí podľa nej pobaví návštevníkov divadelno-improvizačná skupina Kapor na scéne predstavením Škaredé káčatko. „Opäť sa bude strieľať z dela, pod vedením kaprála Čara sa o to postarajú delostrelci z Martina, nahliadneme do stredovekej kuchyne, deti si určite prídu na svoje na drevenom kolotoči. Sokoliari sv. Bavona z Banskej Štiavnice predvedú umenie výcviku dravcov a k netradičným stredovekým hrám návštevníkov prenesie Skupina historického šermu Bojník z Bojníc,“ uviedla marketingová pracovníčka Považského múzea (PM) v Žiline Michaela Koláriková.

Návštevníci sa naučia šľachtický tanec

Podľa riaditeľa Považského múzea (PM) v Žiline Ladislava Cimeráka sa môžu návštevníci počas osláv Dňa detí aktívne zapojiť do viacerých sprievodných aktivít na hrade Strečno. „Jednou z nich bude napríklad aj výučba šľachtického tanečného umenia, na ktorú sa podujme skupina historického tanca Galthilion v krásnych gotických kostýmoch. Program podujatia, ktoré je venované predovšetkým našim najmenším, sme mohli tento rok po prvý raz rozšíriť aj do stredovekej dediny Paseka, kde máme prichystanú módnu prehliadku, maľovanie na tvár a koncert mandolínového súboru Žiarinka z Nesluše,“ doplnil Cimerák

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM