Iveta Hrabovská Rôzne

Horúčavy a potom to príde: Teploty padnú až o 12 °C

Leto je v plnom prúde a pondelková predpoveď počasia to len potvrdzuje. Počas týždňa bude v Žilinskom kraji príjemne teplo a len večer sa objavia prehánky alebo búrky. Kaziť sa to začne ako na truc až pred víkendom a teploty oproti štartu týždňa padn

V **pondelok **bude v našom kraji extrémne horúco, o čom presvedčí aj ortuť teplomera, ktorá vystúpi na 33°C. Fúkať má vietor z južných smerov 2 až 6 m/s. V noci z pondelka na utorok môže spŕchnuť, ojedinele aj intenzívnejšie a s krúpami.

V** utorok **sa počasie zmení, má byť zamračené a rátajte s prehánkami či búrkami. Až popoludní hlásia meteorológia menšiu oblačnosť a ubúdanie zrážok. Denná teplota vystúpi na maximálne 26°C, fúkať bude severozápadný až severný vietor 10 až 30 km/h, v nárazoch ojedinele okolo 55 km/h.

stredu sa opäť vráti príjemné počasie: bude jasno až polooblačno, teplota do 24°C. Ofúkne nás severozápadný až severný vietor, 5 až 20 km/h.

Vo štvrtok bude podobne ako v stredu, pribudne však viac zrážok a búrok. Denná teplota do 24°C.

Koniec týždňa bude v znamení nevýrazného studeného frontu. V** piatok** počítajte s prehánkami a búrkami počas celého dňa, denná teplota vystúpi iba na 21 °C.

Meteorológovia predpovedajú ešte chladnejší víkend, no to sa môže v priebehu týždňa ešte zmeniť. Presnú predpoveď vám prinesieme v piatok.

AKTUÁLNY VÝVOJ POČASIA ZO ŽILINY A OKOLIA NÁJDETE [link=http://www­.zilina24.sk/we­ather.php]TU[/lin­k]!

[color=#ff0000]­Súvisiace články [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.137800_RA­DY-A-TIPY:-Ako-sa-schladit-v-horucavach---]RADY A TIPY: Ako sa schladiť v horúčavách…[/lin­k] [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.137864_V-Ziline-padol-60-rocny-rekord:-Ortut-vystupila-na-34,2-%C2%B0C!]V Žiline padol 60-ročný rekord: Ortuť vystúpila na 34,2 °C![/link] [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.138366_Bacha-na-jedlo-v-horucavach:-Rady,–ako-si-nespackat-leto---]Bacha na jedlo v horúčavách: Rady, ako si nespackať leto…[/link] [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.138177_Co-a-kolko-jest-v-letnych-mesiacoch]Čo a koľko jesť v letných mesiacoch[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM