Zuzana Gadušová Samospráva

Žilina má ďalšieho kandidáta na primátora: Za 4 roky chce vybudovať 2000 parkovacích miest

Novým kandidátom na primátora Žiliny je Martin Barčík. Sľubuje, že chce vyhrnúť rukávy a vo svojom programe presadiť témy nájomného bývania, kultúrnejšiu Žilinu, športoviská v meste.

Ilustračný obrázok k článku Žilina má ďalšieho kandidáta na primátora: Za 4 roky chce vybudovať 2000 parkovacích miest
Zdroj: Dnes24.sk

Žilina má ďalšieho kandidáta na post primátora, je ním Martin Barčík. „Chcem aby sa kormidlo na radnici otočilo a a by sme sa dostali niekde úplne inde. Pretože si myslím, že Žilina ma na viac a stagnuje. Mám mladý dynamicky tím, v ktorom sú aj skúsení odborníci. Spoločne chceme rozbehnúť Žilinu, aby sme žili v krajšom, lepšom, bezpečnejšom meste s lepšou verejnou službou,“ uviedol Barčík.

A čo chce nový kandidát na lukratívny post v meste presadiť? „Čo už dlhšie deklarujeme ku tím sľubom, tak so svojím tímom znížiť daň z nehnuteľnosti, miesto pre každé dieťa v škôlke, vybudovať športovú halu, čistejšie kultúrnejšie a bezpečnejšie miesto. Chceme transparentne prideľovanie bytov. Chcem nie len byty transparentne prideľovať, ale aj ich stavať. Chceme seniorov vrátiť do centra mesta,“ sľúbil kandidát Barčík.

Barčík vyslovil aj záväzok. „Zaväzujem sa, že ako primátor by som vybudoval za 4 roky 2000 parkovacích miest. Hovoríme otvorene aj o tom, že chceme dostavať karpatské športovisko. Neviem si predstaviť lepšie miesto. Chcem sa aj pozerať do budúcnosti, mať vízie a mať odvahu. Lebo inak sa nedostaneme medzi najlepšie mesto na Slovensku, a nie len na Slovensku, ale aby sa o ňom hovorilo možno aj ďalej,“ konštatoval.

Mesto chce M. Barčík so svojím tímom viac skultúrniť. „Chceme revitalizovať Bulvár a vybudovať tu amfiteáter pre kultúrne podujatia. A chceme využiť potenciál Rajčianky, Váhu a Kysuce pre vybudovanie relaxačno-oddychovej zóny. Je to prirodzená križovatka nie len obchodných ciest, ale je aj obklopená horami a vôbec sa nevyužíva potenciál tohto mesta,“ dodal Barčík.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM