Soňa Vanovčanová Kultúra

Hľadáte relax po práci? Pozrite si žilinské víkendové možnosti

Pracovný týždeň sa pomaly kráti, preto treba začať myslieť už aj na víkend. Kde sa dá počas voľných dní u nás zabaviť?

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte relax po práci? Pozrite si žilinské víkendové možnosti
Zdroj: Dnes24.sk

POZRI TOUR – Žilina

Piatok, 18. januára, od 19:00 do 0:00 hod., Smer Klub 77 – Music Bar

3 Nitrianske kapely vyrážajú na koncertné turné s názvom ,,POZRI TOUR"

  • BIJOUTERRIER
  • RANNÁ NEVOĽNOSŤ
  • TRIBUTE TO FREEDOM

Žilina! Máte sa načo tešiť ! Príď sa zabaviť!

Divadelné predstavenie

Piatok, 18. janurára, od 19.00 hod., Mestské divadlo

Neznesiteľne dlhé objatia
Ivan Vyrypajev opäť prichádza k žilinskému divákovi. Tento krát s veľmi krehkou a provokatívne spirituálnou hrou Neznesiteľne dlhé objatia. Monika, Charlie, Emmy a Kryštof hľadajú niekde medzi New Yorkom a Berlínom skutočný ľudský kontakt a šťastie. Američan Charlie a Poľka Monika sú mladomanželia. Monika je tehotná, neoznámi to Charliemu a rozhodne sa ísť na potrat. Odvtedy sa ich vzťah komplikuje, manželia prežijú kritickú konfrontáciu a rozhodnú sa svoj vzťah ukončiť.
Medzitým však do New Yorku prichádza Čech Kryštof. Ide do najlepšej vegánskej reštaurácie a tam náhodne stretáva svojskú Emmy. Tú Emmy, ktorá len pred pár hodinami objímala Charlieho. Medzi Kryštofom a Emmy vzniká silné puto. Cesty štyroch postáv sa nie náhodou prepletajú. Spolu hľadajú cestu do raja. Miesto, kde budú schopní pochopiť vesmír, prejsť odpustením a objať samých seba.

Komorný koncert

Piatok, 18. januára, 19.00 hod., Nová synagóga

Ivan Palovič / viola
Jordana Palovičová / klavír

Ona – výnimočná koncertná umelkyňa, aktuálne docentka klavírnej hry v Bratislave. On – jej brat – úspešný violista a čerstvý otec, tiež pôsobí na akademickej pôde. Ich rodičia – obaja klaviristi, matka (absolventka žilinského konzervatória) ako korepetítorka slovenskej speváckej špičky, a otec ako jeden z vrcholných predstaviteľov výkonného interpretačného umenia a neúnavný propagátor tvorby tunajších skladateľov (predovšetkým J. N. Hummela, J. Cikkera, D. Martinčeka, J. Hatríka) – im od útleho detstva vštepujú pozitívny vzťah k umeniu. Umelci si koncertom pripomínajú 25. výročie predčasného skonu svojho otca… A po množstve vystúpení na zahraničných a slovenských pódiách sa súrodenecké duo predstaví po prvýkrát aj v Žiline.

LA SKALA boulder open 2019

Sobota, 19. januára, od 9:00 do 20:00 hod., LA SKALA lezecké centrum

Pozývame vás na OPEN preteky slovenského pohára dospelých a mládeže kategórie B v boulderingu.

Harmonogram: do 9:30 – registrácia, 10:00 – 13:00 kvalifikácia 1. skupina, 13:00 – 16:00 kvalifikácia 2. skupina, 18:00 – finále. Pretekať sa bude štýlom flash na dvadsiatich kvalifikačných bouldroch. Na finále budú pripravené štyri ženské a štyri mužské bouldre – lezie sa OS. Registrácia online sa uzatvára 17.1.2019 o 23:59. Maximálny počet lezcov v skupine je 100 (prvá skupina 100, druhá 100). Prvých 100 zaregistro­vaných dostane k štartovnému balíčku aj tielko.

Divadelné predstavenie

Sobota, 19. janurára, od 19.00 hod., Mestské divadlo

Konfety
Vtipná, satirická reflexia mediálnej a politickej pretvárky. Na firemnej oslave sa stretne päť moderátorov priemernej televízie Bomba, ktorá oslavuje 10. výročie svojho vzniku. Každý z nich je unavený a deprimovaný tým, čo každodenne pomocou overených trikov predáva divákom. Od hviezd na počkanie až po politikov v doživotnej funkcii. Vo vzájomnej, no prázdnej komunikácii, hľadajú protagonisti ventil a pochopenie pre svoju prácu. Tá sa na verejnosť dostáva v povrchnej a optimistickej forme. Ich úsmev je pritom len ďalším trikom na odpútanie našej pozornosti. Televíziu často zapíname preto, aby sme sa vypli.

Depeche Mode Party Žilina vol. 1

Sobota, 19. januára, od 20.00 do 03.00 hod., Smer Klub 77 – Music Bar

PRVÁ čierna oslava kultovej skupiny DEPECHE MODE v žilinskom SMER KLUBE 77. Čaká vás koncert fantastických DEPECHE MODE REVIVAL z Ústí nad Labem a dvaja najlepší slovenskí DM DJi! Tešíme sa na Vás všetkých!

Hrajú:

  • DEPECHE MODE REVIVAL
  • DJ ŠKODIS
  • DJ MARTENS

Koncert

Sobota, 19. januára, 20.00 – 23.00 hod., Music Club 12 opíc

Sitňan
Kapela vznikla v roku 1992. Nahrala 3 demonahrávky – IV. cenová, Každému, čo jeho je, Horská liga. V roku 2001 CD album" Pevne veríme", potom v 2004 roku album „Nemravné závislosti“ a v 2008 zatiaľ posledný album „Veci čo sa nedejú“.

Koncert

Sobota, 19. januára, 19.00 – 21.00 hod., Café Republika

Blanch (Sólo) je hudobníčka a skladateľka, ktorej hudba sa nesie v tónoch melancholického indie folku s infúziou soulu. Projekt Blanch sa rozbehol na konci roka 2016. Blanch je takisto štvorčlenná kapela postavená na Biance. Odvtedy Blanch odohrala viacero koncertov v Čadci a okolí, v Žiline, Trenčíne, Bratislave, Košiciach, Púchove…
Blanch vystúpila aj na festivaloch Víkend Fest, Jánske dni a Voodstock. V roku 2016 vyhrala súťaž Universal Music #jevomnehuba s piesňou I love you. Na slovenskej scéne sa úspešne aj s kapelou presadili s piesňou Over Hills na Demovnici Rádia FM, ktorá je z pripravenovaného albumu Delusion, ktorý má výjsť začiatkom roka 2019.

Divadlo pre deti

Nedeľa, 20. januára, od 16 do 17.00 hod., Bábkové divadlo

Škaredé káčatko
Aké je to byť „iný“? Akú váhu majú slová? Môžeme svojím konaním ovplyvniť život ľudí okolo nás? Ako? To vám prezradí pouličná inscenácia plná hravosti i humoru pre deti od 4 rokov, na motívy slávneho dánskeho rozprávkara H. Ch. Andersena a jeho svetoznámej rozprávky o škaredom káčatku, z ktorého sa jedného dňa stala krásna labuť… V réžii Šimona Spišáka.

Veková vhodnosť : 4 +

Performance

Nedeľa, 20. januára, 19.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Černický / Janypka / Piktorová: Ľahká zem
Ako rozprávať o smrti, kým ešte stále žijeme? Trio Černický, Janypka, Piktorová prináša do divadla rozmýšľanie o smrti, ktoré sa neodohráva v logických štruktúrach formulovaných viet, ale v skúsenosti a pamäti ľudského tela. Predstavenie je telesnou reflexiou, rytmickým hľadaním rozdielu medzi bytím a nebytím, ktoré sa otáča okolo centrálnej otázky: Komu je ľahká zem, keď v každom tele sa odráža život, ale aj neustále prítomný potenciál smrti?
Koncept, choreografia, performance: Viktor Černický, Tomáš Janypka, Jazmína Piktorová

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM