Monika Obrtalová Rôzne

Hej, mládežníci!

/PR/ Chcete si spraviť nejaký vlastný malý projekt? Tak potom máte jedinečnú príležitosť! Zapojte sa do národného projektu KomPrax - Kompetencie pre prax, ktorý realizuje IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže. Nielenže vás naučíme ako na to, ale dáme

Ako to funguje? Zapojenie sa do projektu má tri kroky. Niečo sa naučíte. Potom si spravíte vlastný malý projekt, kde si vyskúšate „to naučené“ použiť aj v praxi a nakoniec odprezentujete, ako sa vám darilo. V kocke teda:

  1. Jedno alebo dve víkendové školenia, kde sa niečo naučíte a napíšete svoj projekt. (Tí vo veku 15–17 majú 2 víkendové školenia, od 18 vyššie majú 1 víkendové školenie.)
  2. Realizácia vlastného projektu, kde si v praxi vyskúšate, ako dokážete získané zručnosti použiť aj v bežnom živote.
  3. Víkendové školenie, na ktorom zhodnotíte celú aktivitu.

Každý účastník má hradené ubytovanie, stravu, školenie a má nárok na príspevok na cestovné do výšky 5,51 Eur. Okrem toho má možnosť získať finančný príspevok na realizáciu vlastného malého projektu až do výšky 200 Eur.

Kto sa môže zapojiť? • mladí ľudia od 15 do 17 rokov (mladí vedúci) • mladí ľudia od 18 rokov a ľudia, ktorí sa mladým venujú (mládežnícki vedúci) – dobrovoľníci • pracovníci s mládežou

**Čo z toho budete mať? ** • naučíte sa praktické veci, ktoré sa vám v budúcnosti zídu (v škole, v budúcom zamestnaní i v každodennom v živote…) • získate zručnosti a financie, aby ste riešili nejakú verejnú, alebo vašu vlastnú, túžbu, alebo potrebu prospešnú aj pre druhých • naučíte sa prezentovať svoju činnosť verejnosti

Aké sú aktuálne termíny školení? Momentálne beží veľké množstvo vzdelávaní vo všetkých regiónoch Slovenska. Všetky nájdete na stránke [link=http://www­.iuventa.sk/sk/Kom­Prax/Home.alej]www­.komprax.sk[/lin­k] priamo [link=http://www­.iuventa.sk/sk/Kom­Prax/Aktualne-skolenia.alej]-TU-[/link].

Ako sa možno prihlásiť? ** Vyplnenú prihlášku, ktorú stiahnete na stránke [link=http://www­.iuventa.sk/sk/Kom­Prax/Home.alej]www­.komprax.sk[/lin­k] priamo [link=http://www­.iuventa.sk/sk/Kom­Prax/O-narodnom-projekte/Publikacie-a-materialy-na-stiahnutie/Ma­terialy.alej]-TU-** [/link] stačí poslať emailom. Adresu kam posielať prihlášky nájdete priamo v prihláške.

Dokedy sa treba prihlásiť? Čím skôr. I keď projekt bude bežať až do decembra 2013, počet miest je obmedzený. Ak sa však teraz prihlásiť nestihnete alebo nemôžete, priebežne budú pripravované ďalšie víkendové školenia. Sledujte www.komprax.sk.

Tak poďte do toho!

„Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ.“

iuventa
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM