Jozef Legéň Rôzne

Gurmánske hody v centre mesta: Námestie rozozvučia kapely a rozvoňajú medzinárodné špecialitky

Srdce mesta rozvoňajú tradičné medzinárodné špeciality našich susedov. Festival partnerských miest Žiliny štartuje už tento piatok. O dobrú náladu na Mariánskom námestí sa postará viacero rôznožánrových kapiel.

Ilustračný obrázok k článku Gurmánske hody v centre mesta: Námestie rozozvučia kapely a rozvoňajú medzinárodné špecialitky
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Mesto Žilina Vás pozýva na Deň európskej kultúry 2014, ktorý sa uskutoční v piatok 8. augusta 2014 od 15.00 hod. na Mariánskom námestí. Tohtoročný medzinárodný festival predstaví kultúru a umenie viacerých partnerských miest Žiliny, medzi ktoré patria Mestská časť Praha 15, Frýdek-Místek (Česká republika) a Bielsko-Biala (Poľsko),“ uviedol hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Súčasťou podujatia bude aj ochutnávka tradičných jedál partnerských krajín. Deň európskej kultúry ponúkne aj tento rok paletu hudobných štýlov. Od detského folklórneho súboru z Poľska, cez country skupinu Schovanky z Prahy a rock'n'rollovú kapelu Zgredybillies z Bielsko-Biala, až po zástupcu žilinskej scény, kapelu Wadda, ktorá ponúkne skladby v štýle modern rock.

Medzinárodné špeciality budú varené a pečené v spolupráci s občianskym združením Polonus a Žilinským klubom kuchárov a cukrárov SZKC. „Naše mesto bude reprezentovať tradičná žilinská treska,“ dodal hovorca.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM