Marek Pindeš Futbal

Futbalisti si z Nitry priniesli body

Futbal Corgoň liga 15. kolo

FC Nitra – MŠK Žilina 0:2 (0:1) Góly: 13. T. Oravec, 51. Jež, ŽK: 62. Tóth, 63. Hroššo, 64. Leško – 63. T. Majtán, 63. T. Oravec, 90. Rilke, rozhodovali: Kružliak – R. Sluk, D. Hrčka, 1898 divákov Nitra: Hroššo – Kaspřák, Tóth, Harbuľák, Áč – Štetina, Král (79. Šimončič) – R. Valenta (46. Sloboda), Hodúr, Mikuš (57. Leško) – Rák Žilina: Dúbravka – S. Angelovič, Pečalka (74. Chupáč), Šourek, Gergel – Ľ. Guldan – Rilke, Bello, Jež – T. Majtán (90. P. Poliaček), T. Oravec (80. Ceesay)

Nitra inkasovala už v 13. min po veľkom nedorozumení Tótha a Hrošša, ktoré šikovne využil Oravec a domáceho brankára preloboval – 0:1. Hroššo opäť zasahoval v 20. min, no tentokrát Ježovu strelu vyrazil. V 31. min Rák napriahol z 30 m, ale jeho priamy kop letel ponad žilinskú bránku. O minútu neskôr sa po individuálnej akcii dostal do šance Štetina, no v koncovke nemal šťastie. Domáci brankár zachraňoval situáciu aj v 33. min po chybe obrany. Majtána však do šance nepustil. Všetky ostatné pokusy Nitranov o zvrátenie stavu v prvom polčase Dúbravka s ľahkosťou kontroloval.

Po zmene strán mohol Sloboda využiť Hodúrov center, no jeho hlavička mierila vysoko nad súperovu bránku. V 51. min na opačnej strane začal žilinskú akciu Rilke, Bello jeho loptu predĺžil na Ježa, ktorý sa poľahky zbavil obrancu a Hroššovi nedal šancu – 0:2. Už to vyzeralo na ďalší presný zásah „šošonov“, keď v 57. min spolupracovali Majtán, Oravec a Jež, ale Hroššo loptu posledne menovaného zneškodnil. Prietrž žltých kariet spustil v 62. min Tóth a o minútu neskôr si ju po šarvátke vyslúžili aj Majtán, Oravec a Hroššo. V 71. min to znovu skúšal Sloboda, ale na Dúbravku nestačil. V 75. min Oravec ponúkol šancu svojmu kapitánovi, no Jež prestrelil a potom sa sám proti Hroššovi nepresadil. Bello v 86. min trafil len žrď, odrazenú loptu dorážal Ceesay, ale ani ten nevsietil. Územná aj herná prevaha Žiliny počas celého zápasu sa odzrkadlila aj na jeho výsledku. Hostia si tak aspoň sčasti napravili reputáciu po stredajšom historickom európskom výprasku od Marseille (0:7).

Hlasy: Ivan Galád (tréner Nitry): „Musím uznať, že Žilina bola lepšia. Mohli sme predísť gólu, ktorý sme inkasovali vďaka nášmu nedorozumeniu. Druhý gól už len potvrdil, že body idú do Žiliny. Chceli sme dnes uspieť, ale stál proti nám silnejší súper.“

Pavel Hapal (tréner Žiliny): „Povedal by som, že po tej facke, ktorú sme dostali v Lige majstrov, sme podali dobrý výkon. Nechcem tvrdiť, že sme boli lepší celý zápas, ale 30 minút sme určite dominovali. Dali sme prvý upokojujúci gól a druhým sme to už len poistili. Som rád, že sa nám aspoň trošku podarilo napraviť naše renomé.“

Zdroj: SITA

futbal corgon liga
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM