Jozef Legéň Futbal

OBJEKTÍVOM: Fanúšikovia Bosny obsadili centrum Žiliny!

Fanúšikovia Bosny a Hercegoviny dorazili do Žiliny. Mestom sa ozývajú chorály a bielo-modrých stretnete v centre mesta na každom kroku. Polícia považuje večerný futbalový zápas pod Dubňom za rizikový a preto prijala prísne bezpečnostné opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku OBJEKTÍVOM: Fanúšikovia Bosny obsadili centrum Žiliny!
Zdroj: TASR

Atmosféra pred zápasom

V centre Žiliny sa zišli fanúšikovia hosťujúceho tímu. Hlavným miestom stretnutia je Mariánske námestie. Priaznivci Bosny a Hercegoviny si priniesli zo sebou na námestie aj hudobnú audiosúpravu s reproduktormi a tak žilinským námestím znie aj balkánska hudba. Na každom kroku stretnete bielo-modrých, ozývajú sa aj hlasné futbalové chorály. Na múroch hradieb a na dlažbe sú rozprestreté obrovské zástavy, fanúšikovia spievajú a zabávajú sa v očakávaní triumfu svojho tímu vo večernom zápase.

Ku konfliktom zatiaľ nedošlo, ale vyzerá to tak, ako keby domáci boli hostia a obyvatelia Žiliny len návštevníci. Z povzdialia situáciu monitoruje aj polícia. Niektoré podniky na Mariánskom námestí sú zatvorené, pravdepodobne prevádzkovatelia podnikov majú strach z výtržností.

Polícia situáciu monitoruje

Napriek tomu, že časť fanúšikov Bosny dorazila na Slovensko už v pondelok, žiadne väčšie výtržnosti polícia nezaznamenala. Bosniaci nocovali nielen v Žiline, ale najmä v Bratislave a tiež v Banskej Bystrici.

„Monitorujeme všetky trasy, kade sa presúvajú priaznivci hosťujúceho družstva, máme informácie už od hraničných priechodov s Maďarskom, Rakúskom, Českom a Poľskom o kapacitách, prípadne o stavoch, v akých prichádzajú priaznivci hosťujúceho klubu na územie Slovenskej republiky. Časť týchto priaznivcov už v pondelok nocovala na území Slovenskej republiky a zatiaľ musím konštatovať, že sme nezaznamenali žiadne vážnejšie narušenie verejného poriadku a všetko prebieha v súlade so zákonmi Slovenskej republiky,“ povedal policajný prezident Tibor Gašpar s tým, že už na vstupe do Maďarska boli nejakí fanúšikovia vyložení z autobusov, lebo už boli v podnapitom stave.

Fanúšikovia Bosny obsadili Žilinu
1
Galéria
Fanúšikovia Bosny dorazili do Žiliny
16
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM