Iné športy Šport

FOTO: Na žilinskom Vianočnom behu sa zišlo takmer tisíc pretekárov

Na poslednom žilinskom športovom podujatí roka 2018 sa zišla takmer tisícka pretekárov. Sprievodného podujatia - zimného plávania sa zúčastnili desiatky ľudí.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na žilinskom Vianočnom behu sa zišlo takmer tisíc pretekárov
7
Galéria
Zdroj: TASR

Takmer tisícka účastníkov zo Slovenska i zahraničia sa v sobotu (22. decembra) zišla na ďalšom ročníku Vianočného behu popri Vodnom diele Žilina. Nechýbalo tradičné sprievodné podujatie pre otužilcov – Zimné plávanie, ktorého sa podľa organizátorov každoročne zúčastnia desiatky ľudí.

Bežci si mohli vybrať rôzne vzdialenosti – krátky beh na jeden kilometer, beh na 8300 metrov, polmaratón či maratón. „Pretekárov sme mali na začiatku decembra prihlásených tisíc. Či prišli všetci, v tomto momente ešte neviem. Stane sa, že niektorí ľudia ochorejú, ale 900 bežcov na tratiach jeden kilometer až maratón je tu určite. Samozrejme, tu máme aj plavcov, každoročne je to asi 50 ľudí,“ povedal spoluorganizátor podujatia Peter Zánický.

Vianočného behu sa zúčastnilo aj množstvo ľudí zo zahraničia. Okrem Slovákov prišli pretekári zo Srbska, Poľska aj z Českej republiky. „Sme radi, že sa nám darí spájať ľudí, na štart nastúpili aj hendikepovaní športovci. Behajú celé rodiny. Deti si vyberú kilometer, ocino beží maratón, mamina polmaratón. Je to fajn, že 22. decembra sú ľudia tu a nie v obchodných domoch,“ dodal Zánický.

Organizátorom podujatia sú mesto Žilina, Cyklistický spolok Žilina a klub otužilcov a priateľov zimného plávania Tučniaky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM