Ľubomír Hudačko Správy

Finančná injekcia v podobe balíka peňazí: Štát do žilinského letiska za rok vrazil viac ako 2 milióny €

Rezort dopravy v roku 2013 poskytol šiestim letiskám dotácie z vlastného rozpočtu. Medzi letiskami, ktoré dostali finančnú injekciu nechýbalo ani to v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Finančná injekcia v podobe balíka peňazí: Štát do žilinského letiska za rok vrazil viac ako 2 milióny €
Zdroj: TASR

Ministerstvo dopravy vlani poskytlo šiestim domácim letiskám z vlastnej rozpočtovej kapitoly dotácie v celkovej sume vyše 8,168 mil. eur. Najviac z tejto sumy dostala Letisková spoločnosť Žilina, a. s. a to takmer 2,434 mil. eur.

Podľa údajov rezortu dopravy Letisko M. R. Štefánika v Bratislave získalo 2,17 mil. eur, Letisko Poprad – Tatry 1,549 mil. eur, Letisko Košice 1,004 mil. eur, Letisko Sliač 609,13 tis. eur a Letisko Piešťany 402,49 tis. eur.

„Dotácie boli poskytnuté na účel bezpečnostná ochrana letísk, bezpečná prevádzka letiskovej infraštruktúry, správa a údržba letiskovej infraštruktúry a investície do letiskovej infraštruktúry,“ informoval hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa a pokračoval, „Plnenie cieľov budeme monitorovať v priebehu prvého štvrťroka 2014 a použitie dotácií sa preukazuje prostredníctvom vyúčtovania v zmysle zmluvy o poskytnutí dotácie.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM