Jozef Legéň Správy

Exotická a vzácna návšteva: Svetoví diplomati spoznajú Žilinský kraj naživo

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák spolu s manželkou zavíta počas 4. až 5. októbra 2013 so 79 účastníkmi diplomatických misií do Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK).

Ilustračný obrázok k článku Exotická a vzácna návšteva: Svetoví diplomati spoznajú Žilinský kraj naživo
Zdroj: TASR

Takmer osemdesiatka účastníkov diplomatických misií v Slovenskej republike objaví osobitosti našich regiónov

Prvá zástavka v Bytči

Hostia takmer zo všetkých kontinentov sveta tak spoznajú osobitosti severnej časti Slovenska. V piatok ich čaká návšteva unikátneho Sobášneho paláca v Bytči, kde diplomatov osobne privíta žilinský župan Juraj Blanár. „Som nesmierne rád, že takmer osemdesiat zástupcov rôznych štátov navštívi expozície našich kultúrnych inštitúcií. I týmto spôsobom sa môžeme prezentovať ľuďom, ktorí budú vo svojich krajinách podávať dobrú zvesť o našom kraji, o jeho potenciáli v cestovnom ruchu a o neoceniteľnom kultúrnom a historickom bohatstve, o ktoré sa staráme,“ vyslovil prianie župan J. Blanár.

Nasleduje…

Ďalšou zastávkou v regióne bude významný a úspešný investor KIA Motors Slovakia sídliaci v Tepličke nad Váhom. Odtiaľ povedú kroky návštevníkov do Kúpeľov Rajecké Teplice. Sobotňajšiemu programu po rannom splavovaní Váhu na pltiach Strečnianskou úžinou bude dominovať návšteva Oravského hradu, kde sa účastníkom prihovorí podpredseda ŽSK Jozef Štrba. Tradície a regionálne zvláštnosti sa diplomatom na záver odkryjú v Múzeu Oravskej dediny Zuberec. „Verím, že si naši hostia prídu na svoje a Žilinský kraj si ich získa natoľko, že sa doň budú radi vracať ako pracovne, tak i súkromne za oddychom,“ uzavrel J. Blanár.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM