Rôzne

Dvojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan sa stane čestným

Ilustračný obrázok k článku Dvojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan sa stane
čestným
Zdroj: Dnes24.sk

Dvojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan sa stane čestným občanom mesta Žilina. Poslanci Mestského zastupiteľstva (MZ) v Žiline o tom rozhodli na dnešnom zasadnutí na pôde miestnej radnice.

Návrh poslancov Martina Kapitulíka, Jozefa Badžgoňa, Martina Barčíka, Petra Durmisa, Ľudmily Chodelkovej a Jozefa Juriša podporilo 22 z 25 členov zastupiteľstva. „MZ v Žiline udeľuje Petrovi Saganovi čestné občianstvo pri príležitosti jeho triumfu na Majstrovstvách sveta 2016 v katarskej Dauhe, kde tento výnimočný športovec a Žilinčan obhájil titul majstra sveta. Peter Sagan je prvým cyklistom od roku 2007, ktorému sa úspešne podarilo obhájiť dúhový dres. V septembri 2016 udelil minister zahraničných vecí SR Petrovi Saganovi historicky prvý čestný titul Veľvyslanca značky Slovensko,“ uvádza sa v návrhu poslancov.

V roku 2014 udelilo MZ v Žiline Petrovi Saganovi Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta Žilina. „Takého fenomenálneho športovca s unikátnymi športovými schopnosťami, športovca, ktorý je pritom skromný, bezprostredný, ktorého ľudia milujú, sme tu ešte podľa môjho názoru nemali. A preto si nesmierne vážim, že je Žilinčanom a robí dobré meno nielen nášmu mestu, ale aj Slovenskej republike. Práve z tohto dôvodu som poprosil pána prezidenta aj o udelenie štátneho vyznamenania Petrovi Saganovi,“ povedal primátor Žiliny Igor Choma.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM