Soňa Vanovčanová Krimi

Dvojica (64, 28) mala okrádať dôchodcov: Skončila v rukách žilinských policajtov

Žilinskí policajti zadržali dvojicu podozrivých, muža a ženu, ktorí mali okrádať seniorov po celom Slovensku. Na čo ich lákali?

Ilustračný obrázok k článku Dvojica (64, 28) mala okrádať dôchodcov: Skončila v rukách žilinských policajtov
Zdroj: TASR

Žilinskí policajti zadržali dvojicu podozrivých z južného Slovenska, ktorá okrádala dôchodcov. Na prípadoch okradnutých seniorov polícia pracuje neustále a opakovane seniorom zdôrazňuje, aby boli opatrní pri kontakte s cudzími ľuďmi, ktorí sa im pod rôznymi zámienkami snažia dostať do príbytkov. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Žiline Jana Balogová.

Na základe operatívnych informácií zadržali žilinskí policajti dvojicu podozrivých, muža a ženu, ktorá mala okrádať seniorov po celom Slovensku. V uplynulých dňoch skončili v rukách žilinských policajtov 64 ročný muž a 28 ročná žena, obidvaja z Fiľakova.

Dvojica sa mala v letných mesiacoch ešte v roku 2016 priviesť do obce v okrese Žilina, kde mladá žena mala vstúpiť do dvora rodinného domu a osloviť 86 ročnú dôchodkyňu. „Predstavila sa ako lekárka zo sociálnej poisťovne, pričom s odôvodnením vrátenia peňazí z poisťovne, požadovala od dôchodkyne vydanie peňazí z preplatku. Spoločne mali vojsť do domu, kde mladá žena mala rozhovorom a presúvaním sa po rôznych miestnostiach v dome odpútať pozornosť dôchodkyne, čo mal využiť jej komplic a zo spálne odzudziť obálku s finančnou hotovosťou okolo 1 000 eur,“ uviedla Balogová.

Po dvojici polícia pátrala dlhší čas a ako následne vyšlo najavo mala dvojica obdobným konaním okradnúť ďalšie najmenej štyri osoby na východnom Slovensku v okresoch Humenné, Poprad, Stará Ľubovňa, Bardejov a jednu osobu na západnom Slovensku v Bánovciach nad Bebravou.

„Vyšetrovateľ krajského riaditeľstva PZ v Žiline obvinil 64 ročného muža a 28 ročnú ženu zo zločinu krádeže v súbehu so zločinom porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva­. Bol spracovaný návrh na vzatie obvinených do väzby,“ uzavrela žilinská krajská policajná hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM