Správy

Dušičkový víkend v Žiline: Informácie, ktoré je dobré vedieť vopred

Na blížiacu sa Pamiatku zosnulých sa pripravujú aj žilinské cintoríny. Počas sviatočných dní bude v pozore aj mestská polícia a v zmenenom režime bude premávať i MHD.

Ilustračný obrázok k článku Dušičkový víkend v Žiline: Informácie, ktoré je dobré vedieť vopred
Zdroj: Dnes24.sk

Všetky cintoríny v Žiline budú pre návštevníkov otvorené nonstop, a to až do nedele 8. novembra. „Prevádzkovateľ cintorínov zabezpečí počas týchto sviatkov nonstop dispečing na telefónnych číslach: 0905 509 090, 0905 787 342 a 0905 774 620. Od začiatku októbra zabezpečila mestská spoločnosť ŽILBYT vo svojej réžii aj kosenie priestorov jednotlivých pohrebísk,“ informoval Pavol Čorba, hovorca mesta. „Na Novom cintoríne a na cintorínoch v mestských častiach Mojšová Lúčka, Zástranie, Strážov, Vranie a Žilinská Lehota, kde sa dováža voda cisternami, sa zabezpečí dovoz vody naplnením nádrží ako po minulé roky.“

Ako dodal, Mestská polícia Žilina bude vo zvýšenej miere vykonávať hliadkovú činnosť na cintorínoch, priľahlých parkoviskách a dohliadať na verejný poriadok. „Mestská polícia Žilina bude v zmysle zákona o cestnej premávke dohliadať na parkovisku na Pietnej ulici pred Novým cintorínom a na Ulici Martina Rázusa pred Starým cintorínom na rešpektovanie pravidiel cestnej premávky, resp. dodržiavanie dopravného značenia,“ priblížil hovorca.

Ako budú jazdiť autobusové spoje počas školských prázdnin a počas Pamiatky zosnulých, si môžete pozrieť TU.

Foto: mesto Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM