Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Dôležité info pre žilinských rodičov: Termíny zápisov do základných škôl

Rodičia predškolákov, neprehliadnite. Informácie o zápisoch do žilinských základiek aj s termínmi sú vonku.

Ilustračný obrázok k článku Dôležité info pre žilinských rodičov: Termíny zápisov do základných škôl
Zdroj: TASR

Zápis do základných škôl prebieha zo zákona od prvého do tridsiateho apríla. Mesto Žilina zverejnilo termíny zápisov do prvých ročníkov mestských základných škôl a známe sú už aj dátumy, kedy môžete zapísať svoje dieťa do cirkevnej alebo súkromnej základnej školy na území mesta.

Ako informuje Mesto Žilina, zápis do prvého ročníka všetkých základných škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina sa pre školský rok 2018/2019 uskutoční od 4. apríla – 6. apríla 2018 v čase od 14.00 do 18.00 hod. Zápis sa týka všetkých detí, ktoré do 31. augusta 2018 dovŕšia šiesty rok veku.

,,Pri zápise je potrebné, aby rodičia, respektíve zákonní zástupcovia priniesli so sebou občiansky preukaz a rodný list dieťaťa," uvádza žilinská radnica.

Ak rodičia nevyberú inú školu, žiak plní povinnú školskú dochádzku v základnej škole podľa obvodu, v ktorom má trvalý pobyt. „Pokiaľ chcú rodičia zapísať do základnej školy dieťa mladšie ako šesť rokov, sú povinní k žiadosti predložiť súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie pediatra. Deti s intelektovým nadaním majú možnosť navštevovať triedy pre i ntelektovo nadané deti na ZŠ s MŠ na Ulici Sv. Gorazda,“ oznamuje Mesto Žilina.

V prípade, že sa rodičia rozhodnú dieťa zapísať na súkromnú alebo cirkevnú základnú školu, je potrebné tak urobiť v nasledujúcich termínoch:

Názov Školy Termín zápisu
Cirkevná základná škola Romualda Zaymusa, R. Zaymusa 3 20. apríla od 14.00 – 18.00, 21. apríla od 9.00 – 11.00
Cirkevná základná škola Dobrého pastiera, Gaštanová 53 26. apríla – 27. apríla od 15.00 – 17.00
Základná škola sv. Cyrila a Metoda, Na Závaží 2 10. apríla od 14.30 – 17.30
Súkromná základná škola, Oravská 11 6. apríla – 7. apríla – je potrebné vyplniť prihlášku na webe základnej školy a presný čas bude upresnený po kontaktovaní rodiča vedením školy

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM