Futbal

Dôležité body vo vrecku: Žilina zdolala Trnavu 2:1

Majster potvrdil úlohu favorita a na pôde poslednej Trnavy zvíťazil gólmi Picha a Ceesaya. Výsledkom 2:1 sa Šošoni minimálne do nedele dostali na čelo tabuľky pred Slovan.

Ilustračný obrázok k článku Dôležité body vo vrecku: Žilina zdolala Trnavu 2:1
Foto: Iveta Hrabovská

I. polčas

Pred zápasom sa pozornosť sústredila do trnavských ulíc, kde vzhľadom na očakávané udalosti pripravila polícia rozsiahle bezpečnostné opatrenia. Napokon sa v meste nič mimoriadne neudialo. Trnavčania nastúpili proti favoritovi s odhodlaním a začali odvážne.

Už v 16. min po Akakpovom faule na Gašparíka si loptu postavil k priamemu kopu Karhan a z 30 m delovkou nedal gólmanovi Dúbravkovi šancu – 1:0. V 22. min prišlo vyrovnanie, novic v bránke Trnavy Rusov vyrazil loptu pred voľného Picha a ten bez prípravy z hranice šestnástky rozvlnil sieť.

Žilinčania postupne prihrávkami a kombinačnou hrou ohrozovali bránku Trnavy. V 35. min tvorivý Barčík našiel presnou prihrávkou Ceesaya, ktorý sa kľučkou v šestnástke zbavil obrancov Spartaka Koubského a Čvirika, vystrelil a trafil aj s prispením teča domácej defenzívy – 1:2. V 38. min krásnou strelou napriahol z 30 m Gašparík, ale jeho tvrdú a presnú strelu smerujúcu k ľavej žrdi Dúbravka reflexívne vyrazil na roh. O 3 minúty na to obranca Hanzel sa odhodlal k brejkovému útoku, napodobnil Gašparíka, ale ani on neprekabátil pozorného Dúbravku.

II. polčas

Ani po zmene strán sa výrazne nezmenil priebeh hry, domáci aj napriek snahe nedokázali nič vymyslieť. V 56. min síce zrodila radosť na trávniku i na tribúnach, keď Janečka rozvlnil sieť, ale pre ofsajd gól neplatil.

Domáci dreli, aby aspoň čiastočne potešili fanúšikov, ale útoky stroskotávali na žilinskej obrane a brankárovi. V 90. min mali Trnavčania veľkú šancu, keď Ciprys zo šiestich metrov vystrelil, ale Dúbravka nedopustil vyrovnanie.

Zostavy

Trnava: Rusov – Janečka, Čvirik, Koubský, Ľ. Hanzel (74. Sabo) – M. Vyskočil, Vlasko, Karhan, M. Kaščák (65. Čarnota), Michal Gašparík (69. Ciprys) – Mikovič

Žilina: Dúbravka – Angelovič, Piaček, Akakpo (70. Gergel), Ricardo Nunes – Barčík, Škriniar, Pečovský, Pich – M. Ceesay (65. Guima), Lupčo (81. Mihálik)

Hlasy trénerov

Pavel Hoftych (tréner Trnavy): „Hráčom musím poďakovať za snahu, ktorú prezentovali na trávniku, aj keď bez víťazného efektu. Kríza v našom hernom prejave pretrváva, stratili sme doma dôležité body. Snažíme sa hráčov motivovať najmä na strieľanie gólov. V druhom polčase sme sa snažili zvrátiť výsledok stretnutia, ale nebolo nám to dopriate. Pre brankára Rusova to bola príjemná premiéra, čo bolo v jeho silách, urobil. Pri mnohých zákrokoch nás podržal. My sa musíme momentálne vysporiadať s tým stavom, ktorý máme, a pracovať s našimi hráčmi.“

Frans Adelaar (tréner Žiliny): „V šlágri sme urobili maximum a dosiahli cenné víťazstvo na trnavskom trávniku, čo je pre nás povzbudením do zvyšných zápasov jesene.“

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM