Správy

Dočkali sa po dlhých rokoch: Žilinským škôlkarom vynovili priestory!

Materská škola na Čajakovej ulici v Žiline sa po dlhoročných žiadostiach dočkala rekonštrukcie priestorov, ktoré bolo potrebné opraviť už v minulom desaťročí. Za podpory účelovej dotácie z Úradu vlády SR sa našli finančné prostriedky na nutné opravy tohto školského zariadenia.

Ilustračný obrázok k článku Dočkali sa po dlhých rokoch: Žilinským škôlkarom vynovili priestory!
Zdroj: Dnes24.sk

„V maximálne možnej miere sa usilujem o to, aby sme školské zariadenia vo vlastníctve Mesta postupne rekonštruovali podľa našich finančných možností. O probléme niektorých priestorov v Materskej škole na Čajakovej ulici som vedel ešte z čias, kedy som nebol primátorom, pretože už vtedy sa rodičia dožadovali rekonštrukcie niektorých častí interiéru škôlky. Som rád, že sa nám podarilo nastaviť mestský rozpočet tak, aby sme mohli vykonať túto nutnú rekonštrukciu a zároveň ďakujem Úradu vlády SR, že nám túto investičnú aktivitu dofinancoval. Verím, že takto vynovené priestory škôlky ocenia aj naši najmenší a v živote budú radi spomínať, tu som chodil/chodila do škôlky,“ povedal primátor mesta Žilina Igor Choma.

Oprava priestorov bola realizovaná v období od 27. decembra 2013 do 21. februára 2014 a zahŕňala opravu dvoch sociálnych zariadení vo východnom krídle budovy, ktoré budú slúžiť približne 48 deťom z dvoch tried. Prebehla oprava potrubí, výmena WC, umývadiel, pribudli obklady, dlažby a vymaľovanie sociálnych zariadení. Finančné náklady rekonštrukcie sa vyšplhali až na 9 991,09 €, z toho Mesto Žilina prispelo na opravu účelovou dotáciou vo výške 7 291,09 € a Úrad vlády SR poskytol dotáciu vo výške 2 700 €.

„Mesto Žilina dovoľuje požiadať občanov, ktorí majú záujem prispieť na zakúpenie diagnostického očného prístroja pre Materskú školu Čajakova 4, aby svoje 2% z daní venovali občianskemu združeniu SRRZ – Rodičovské združenie pri Materskej škole Hliny IV, Čajakova 4, 010 01 Žilina, IČO/SID 17319617/1004,“ uviedol hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM