Správy

Dobré správy pre pacientky: Vynovené priestory žilinskej nemocnice na FOTKÁCH

Rekonštrukciou prešla príjmová ambulancia a pohotovosť oddelenia gynekológie a pôrodníctva. Takto to po novom vyzerá...

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre pacientky: Vynovené priestory žilinskej nemocnice na FOTKÁCH
15
Galéria
Zdroj: FNsP Žilina

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline otvorili zrekonštruovanú príjmovú ambulanciu a pohotovosť oddelenia gynekológie a pôrodníctva.

Podľa generálneho riaditeľa FNsP Igora Stalmaška si rekonštrukcia vyžiadala investíciu zhruba 76 000 eur a získali na ňu prostriedky z kapitálových fondov Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR. ,,Ďalšie prostriedky, ktoré sme potrebovali na vybavenie priestorov a vybavenie zdravotníckou technikou, sme riešili z vlastných zdrojov," uviedol Stalmašek.

Primár oddelenia gynekológie a pôrodníctva FNsP v Žiline Martin Sudek vysvetlil, že zrekonštruované priestory budú do 15.30 h slúžiť ako príjmová ambulancia a po tomto čase ako pohotovostná ambulancia. ,,Podarilo sa ju kompletne zrekonštruovať, vrátane nábytku, sona, stavebných priestorov, čakárne. Verím, že naše klientky sa budú v týchto moderných priestoroch dobre cítiť," doplnil Sudek s tým, že v roku 2019 mali viac ako 1700 pôrodov, čo bol medziročný nárast o 200 pôrodov.

Generálny riaditeľ FNsP podotkol, že medziročný nárast o 200 pôrodov je výsledkom zlepšeného imidžu a dobrej práce žilinských zdravotníkov. ,,Spádová oblasť našej nemocnice je jedna z najväčších na Slovensku – je to 220 000 ľudí," uzavrel Stalmašek.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM