Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Dobré správy pre obyvateľov Soliniek: Mesto sa pustilo do obnovy ihrísk

Rekreačné plochy na žilinskom sídlisku už podľa mesta nespĺňali bezpečnostné podmienky. Po vynovení majú opäť slúžiť, a to ako v lete, tak i v zime.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre obyvateľov Soliniek: Mesto sa pustilo do obnovy ihrísk
Zdroj: Mesto Žilina

Letné mesiace využila žilinská samospráva na obnovu viacerých rekreačných plôch. Okrem parku Ľudovíta Štúra, ktorého rekonštrukcia pokračuje, sa obnovy dočkali aj detské ihriská.

Počas leta prešli rekonštrukciou asfaltové povrchy dvoch ihrísk na sídlisku Solinky. Mesto vysvetlilo, že rekreačné plochy nebolo možné dlhšiu dobu riadne využívať, lebo nespĺňali potrebné bezpečnostné podmienky.

Ako priblížil hovorca mesta Pavol Čorba, ihriská boli využívané vo veľmi malej miere. ,,Vybudovaním nového povrchu sa podmienky na užívanie spomínaných plôch výrazne zlepšili, čím dôjde k ich aktívnemu využívaniu," uviedol s tým, že plochy môžu poslúžiť i v zime, ak bude záujem o vybudovanie plochy na korčuľovanie.

Ihriská sú určené na hranie rôznych hier a športov (basketbal, flolrbal, tenis, volejbal a iné). Podľa slov primátora Chomu sa mesto snaží aj takýmto spôsobom prispieť k občianskej vybavenosti a aktívnemu tráveniu voľného času obyvateľov mesta v lete i v zime.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM