Zuzana Gadušová Kultúra

Dobrá správa pre žilinské divadlo aj divákov: Ide sa modernizovať, natečie sem skoro 100 000 eur!

Peniaze pre Mestské divadlo Žilina, ktoré schválila vláda Slovenskej republiky na zasadnutí v Žiline, budú využité na úplné dokončenie rekonštrukcie budovy divadla. Čo všetko bude v divadle nové?

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre žilinské divadlo aj divákov: Ide sa modernizovať, natečie sem skoro 100 000 eur!
Zdroj: TASR

Vďaka tejto dotácií vlády sa zlepšia aj podmienky pre umeleckú činnosť. Mestské divadlo sídli vo významnej reprezentatívnej budove mesta, ktorá oslavuje v tomto roku 70. výročie svojho otvorenia pre verejnosť.

Vláda Slovenskej republiky okrem iného schválila aj finančná pomoc pre Mestské divadlo vo výške 98 000 €. Finančné prostriedky poslúžia najmä na rekonštrukciu elektrických rozvodov a vzduchotechniky v prevádzkovej časti budovy, taktiež sa obnoví technologická výbava divadla, najmä zvukové a svetelné zariadenia javiska veľkej sály a štúdia. Pribudne aj bezbariérový prístup. Za prvý polrok tohto roku Mestské divadlo Žilina uviedlo 113 predstavení, ktoré navštívilo 17 238 divákov.

Peniaze poslúžia hercom aj verejnosti

Táto dotácia umožní úplné dokončenie rekonštrukcie budovy Mestského divadla Žilina. „Je to dobrá správa nie len pre rozrastajúcu sa divácku obec, ale aj pre hercov a ostatných zamestnancov divadla. Vďaka výbornej spolupráci vedenia mesta a vedenia divadla a finančnej podpore vlády sa nám podarí v blízkej dobe vybudovať moderné priestory a vytvoriť kvalitné podmienky pre činnosť umeleckých súborov, ktoré pôsobia v divadle. Všetci priaznivci divadelnej kultúry určite strávia príjemné chvíle s bohatým repertoárom Mestského divadla Žilina vo vynovenej budove,“ povedal primátor mesta Žilina Igor Choma.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM