Zuzana Gadušová Správy

Dobrá správa pre ťažko skúšaných žilinských vodičov: Na D3 začali raziť nový tunel!

Zápchy, obchádzky, jamy na cestách. Pozná to asi každý vodič nášho regiónu. Diaľničiari však sľubujú aspoň čiastočnú úľavu a odľahčenie. Dnes sa slávnostne začal raziť nový tunel.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre ťažko skúšaných žilinských vodičov: Na D3 začali raziť nový tunel!
Zdroj: TASR

Pred pár dňami sme vám priniesli informácie o tom že sa bude raziť veľmi užitočný tunel Svrčinovec. Ten veľký deň je tu. Slávnostný začiatok razenia tunela Svrčinovec na Kysuciach sa začal starodávnou baníckou tradíciou osadením sošky sv. Barbory. Na podujatí sa zúčastnili zástupcovia Národnej diaľničnej spoločnosti, zhotoviteľov a regiónu.

Tunel je súčasťou dôležitého diaľničného úseku

„Tunel má, podľa stránky Národnej diaľničnej spoločnosti, 420 metrov. Jeho začiatočný úsek je v smere do Poľska, pár metrov za križovatkou Svrčinovec. Vybudovanie úseku diaľnice D3 Svrčinovec – Skalité štátna hranica Slovenska s Poľskom, ako aj celého diaľničného ťahu D3, bude mať význam najmä z hľadiska tranzitnej medzištátnej dopravy, ktorá smeruje z a do Poľska," takto to vysvetľuje Národná diaľničná spoločnosť.

Odľahčia sa dopravné priechody

Po dokončení tohto tunela sa tým podľa nich odľahčí oravský hraničný priechod Trstená s Poľskom, ako aj hraničný priechod Svrčinovec s Českom, kadiaľ prechádzajú vozidlá nad 7,5 t smerujúce z Kysúc nielen do Českej, ale aj do Poľskej Republiky. V mieste novovybudovanej križovatky Svrčinovec bude vyriešené prepojenie diaľnice a cesty I/11 vo všetkých dopravných smeroch, čím sa v tomto bode vytvorí možnosť prepojenia troch európskych štátov – Poľska, Česka a Slovenska.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM