Igor Petrík Správy

Dobrá správa pre región: Dlho očakávaná cesta dostáva konečne podobu

Nielen šoféri z Turca sa potešia. Zdá sa, že známej betónke nakoniec predsa len odzvoní. Rýchlostná cesta, ktorá spája známe mestá v regióne, bola témou rokovania starostov a primátorov dotknutých obcí, diaľničiarov a Žilinskej župy. Prezentované závery sú potešujúce.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre región: Dlho očakávaná cesta dostáva konečne podobu
Zdroj: TASR

Už v septembri by mala byť spracovaná štúdia realizovateľnosti plánovanej rýchlostnej cesty R3, na úseku od Martina po Hornú Štubňu. V rámci nej dôjde k vyhodnoteniu variant vyplývajúcich zo vzájomných diskusií a rokovaní, povedal Pavol Kováčik, investičný riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti, na stretnutí zástupcov Žilinskej župy, primátora mesta Turčianske Teplice, starostov obcí Háj, Rakša, Mošovce a Národnej diaľničnej spoločnosti. Rokovanie sa uskutočnilo na Úrade žilinského samosprávneho kra­ja.

Podľa Lenky Zátekovej, hovorkyne Žilinskej župy, sa všetci zúčastnení zhodli na neodkladnom urýchlení vytvorenia novej cestnej infraštruktúry.

„Mesto Turčianske Teplice má spolu s ostatnými obcami záujem na pokračovaní prípravy výstavby R3. Sú pripravení prijať nové uznesenia, ktoré uvoľnia celý prípravný proces a súhlasia s oboma navrhovanými variantmi, ktoré na pracovnom stretnutí predložili spracovatelia štúdie realizovateľnosti spoločnosti AmbergEngineering Slovakia,“ doplnila Záteková.

Jozef Štrba, podpredseda Žilinského samosprávneho kraja pripomenul, že pre vybudovanie R3 je nutná súčinnosť miestnej a krajskej samosprávy spolu s Národnou diaľničnou spoločnosťou. „My sme pripravení maximálne napomôcť pri organizovaní stretnutí so starostami a primátormi a spolupracovať na vytváraní kompromisov, ktoré povedú k efektívnejším výsledkom,“ povedal počas stretnutia.

Plánovaný úsek rýchlostnej cesty R3 bude vychádzať z D1 severne od Martina a za Turčianskymi Teplicami sa napojí na existujúci úsek R3 Horná Štubňa.

Na fotografii: R3 pri Hornej Štubni

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM