Jozef Legéň Správy

Do Žiliny príde hviezdna zostava: Barkolová a spol. k nám šliapu na bicykloch!

Už šiesty ročník cyklistickej akcie Cez Slovensko na bicykli za štyri dni navštívi aj naše mesto. Aj Žilinčania si budú môcť užiť pelotón známych osobností. Organizátorom je Občianske združenie Parasport24 a jej hlavnou náplňou je pomôcť zdravotne postihnutým ľuďom a sociálne slabším rodinám.

Ilustračný obrázok k článku Do Žiliny príde hviezdna zostava: Barkolová a spol. k nám šliapu na bicykloch!
Zdroj: TASR

V pelotóne sa nachádza aj rada známych osobností, zatiaľ najviac zo všetkých ročníkov, či jeden zrakovo postihnutý cyklista a osem tzv. handbikerov. Tento rok budú mať zastúpenie aj všetky slovenské televízie. Celkovo navštívia viac ako 50 miest a obcí, kde pomôžu vopred vybraným ľuďom.„Náš tím cyklistov budú tvoriť okrem športovcov, ako Lucka Rudyová, Peter Štefanides, Marián Ligda, Dušan Pitonák, Martin Joppa, Aleš Rauš a iní aj zástupcovia partnerských médií, ako napríklad Ján Grexa, Ján Mečiar, Marian Lechan, Lucia Forman Habancová, Erika Barkolová, Ivan Jakeš, ktorý sa pridá k tímu neskôr, Jakub Petraník, Katarína Landlová, Zdeno Cíger a mnohí iní,“ vymenúva Miroslav Buľovský z Občianskeho združenia Parasport24.

Počas minulých ročníkov sa pomohlo viacerým ľuďom. Viac ako 25 000 eur si rozdelili desiati hendikepovaní ľudia, dary v hodnote 10 000 eur putovali 60tim jednotlivcom a z ďalšej pomoci sa tešilo desať rodín. Medzi obdarenými boli minulý rok aj jasle v Spišskej Novej Vsi, ktoré dostali nové práčky a tento rok dostal obyvateľ zo Smižian tisíc eurový poukaz na schodolez.

Zo štartu v Spišskej budú cyklisti pokračovať cez Spišský Štvrtok do Popradu a z tade zamieria do Štrby, kde sa zastavia u Pavla Hurajta. V utorok pokračujú z Liptovského Hrádku do Liptovského Mikuláša a odtiaľ smer Bešeňová. V stredu tento pelotón zamieri smer Žilina, tak aj naši občania sa môžu tešiť na plejádu známych osobností. Vo štvrtok 13. júna ich čaká cesta cez Považskú Bystricu až do Trenčianskych Teplíc. Cyklisti, ktorých bude v poslednej etape 45, by v rámci charitatívnej akcie mali prekonať trať dlhú 340 kilometrov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM