Iveta Hrabovská Rôzne

Deti, v knižnici vás čaká ďalší super týždeň!

V priebehu budúceho týždňa je v krajskej knižnici pripravený program, ktorý zo všednosti letných dní vytiahne aj najzarytejšieho počítačového či televízneho fanatika. tety knihovníčky vymysleli detské olympijské hry, experimenty, či maľovanie na chod

Fyzika v malíčku[/si­ze][/color]

Magický týždeň 6.8.2012 odštartuje Hokus pokus. Dvojhodinovka, ktorá deťom hravo odhalí tajomstvá fyziky prostredníctvom jednoduchých experimentov. Podujatie je určené školákom vo veku 7 – 12 rokov.

Mladí redaktori v akcii[/size][/co­lor]

Utorok maximálne ulahodí detskej fantázií. Všetci 8 a viac roční návštevníci tvorivých dielní sa oficiálne ocitnú v roliach reklamných agentov, kde spoločne vymyslia Reklamu na rozprávku. Okrem toho sa zhostia úlohy vytvoriť Rozprávkovú knižku.

5 proti 5[/size][/color]

Zahráme sa netradične a vo veľkom štýle inšpirovaní známou televíznou reláciou 5 proti 5. O dostatočne napínavú, súťažno-zábavnú atmosféru rozhodne nebude núdza. Do hry sa môžu zapojiť súťažiaci vo veku 7–9 rokov.

V zdravom tele zdravý duch![/size][/co­lor]

V závere týždňa sa necháme slniečkom vylákať do okolia knižnice. V prípade priaznivého počasia si Skákajko a Hopsajko pripravili rôzne športové aktivity. Svoje sily si zmerajú všetci 5 – 10 roční šampióni.

A po olympijskom štvrtku si piatok vymaľujeme podľa vlastných predstáv. Paleta farieb sa pod rúčkami 8–12 ročných picassov rozleje priamo na chodník pred knižnicou.

[blockquote]Pod­mienky účasti

  1. Organizátori prosia rodičov, aby rešpektovali vekovú hranicu z dôvodu koncepcie podujatia a pre lepšie porozumenie detí s rovesníkmi.
  2. Dieťa musí mať platnú registráciu v krajskej knižnici v Žiline – centrum, príp. pobočky.
  3. Registrácia pre deti do 10 rokov je bezplatná.
  4. Deti mladšie ako 6 rokov musia prísť v sprievode rodičov, po prípade mať iný dozor.
  5. Individuálny pobyt na podujatí pre deti od 6 rokov sa podpisuje v knižnici.[/bloc­kquote]

Začiatok podujatí je vždy o 13.00 h na úseku literatúry pre deti a mládež v rozprávkovej miestnosti na druhom poschodí. Zmena programu vyhradená.

Foto: archív krajská knižnica v Žiline

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM