Iveta Hrabovská Od Vás

Deti s medailami na krku: Skončil sa olympijský tábor

Celý minulý týždeň sa v Považskom Chlmci konal letný olympijský tábor, ktorého sa zúčastnilo 13 detí vo veku od 5 do 12 rokov. Dvaja inštruktori – tréneri medzi nimi hľadali nové športové talenty.

Prímestský letný tábor bol zameraný na športy, ku ktorým sa deti tak ľahko nedostanú. V priebehu týždňa sa každý deň absolvovali rôzne disciplíny, za ktoré deti získavali body. Keď ich nazbierali 150, mohli sa zúčastniť ozajstných olympijských hier.

Každý deň iný šport[/size][/co­lor]

Deti si vyskúšali cyklistiku, kanoistiku, streľbu z luku, orientačný beh a mnoho ďalších športových disciplín, ktoré boli niečím ozvláštnené. „Tak napríklad v päťboji sa hádzalo cestom, čo bolo pre deti úžasná sranda, povedala Lucia Slučiková, organizátorka tábora. No nie vždy sa športovalo, do programu boli zaradené aj výtvarné a hudobné programy.

Na záver olympijské hry[/size][/color]

V piatok sa deti zúčastnili pravých detských olympijských hier. Najprv sa museli vydať na horu Olymp, kde im boh ohňa odovzdal olympijský oheň. Potom sa museli vrátiť späť do tábora tak, aby pochodeň niesol každý z nich aspoň chvíľu.

Nasledovali atletické disciplíny, kde sa preverila ich rýchlosť, vytrvalosť, obratnosť, sila a vedomosť o olympijských hrách. Po poslednej disciplíne čakalo deti slávnostné predávanie medailí spojené s oslavou.

Tábor dopadol podľa organizátorov nad očakávania. „Trúfam si povedať, že je najvydarenejší za tie tri roky, čo ich usporadúvame,“ povedala Lucia Slučiková, spoluorganizátorka tábora. Deti mali v rámci spätnej väzby nakresliť, čo sa im na tábore páčilo najviac.** „Väčšine sa páčil deň strávený na vodnom kanáli,"** dodala Lucia.

Výhody tábora[/size][/co­lor]

Prímestské tábory sú určené pre deti z okolia Žiliny. Vďaka tomu, že všetka činnosť prebieha v primeranej dostupnosti z mesta, rodičia každý deň iba deti dopravia na určené miesto a večer si ich vyzdvihnú. Vzhľadom k tomu, že deti spia v domácom prostredí, nie je rodinný rozpočet zaťažený o náklady spojené s ubytovaním.

[blockquote]Tábory organizuje občianskej združenie TJ SOKOL, ktoré vychováva od roku 1939 mladé športové nádeje. Vyrástlo tam mnoho majstrov sveta a Európy, ktorí dodnes patria k svetovej špičke. Činnosť združenia zahrňa širokú škálu aktivít v čase prázdnin. Stretáva sa s netradičnými športmi, pohybuje sa v prírode a zažíva dobrodružstvo pri objavovaní nových svetov.[/bloc­kquote] Foto: Lucia Slučiková

detsky olympijsky tabor
27
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM