Iveta Hrabovská Od Vás

Deti, neseďte doma! V knižnici bude opäť veselo...

Ďalší týždeň v Krajskej knižnici venovaný najmenším je pred nami. Zapojte aj vaše deti do každodenného programu, v ktorom sú pripravené hry, tance, súťaže, príbehy, nápady a tajomstvá.

Šach-Mat![/size][/color]

Po upršanom víkende nás hneď na úvod zahreje partiča šachu. S ujom Jožkom sa naučíme základné pravidlá. Keďže zapojiť sa môžu všetky vekové skupiny, je dosť možné, že sa staneme svedkami napínavého duelu.

Hrošík a Tatramat[/size][/co­lor]

V utorok nám krv v žilách rozprúdi tanec. Teta Majka má pre nás pripravené detské tanečné choreografie. Pre 4–6 ročných tanečníkov a tanečníčky sa hodina tanca začne o 13.00 h a pre 7–10 ročných o 14.00 h.

Recyklovateľné umenie[/size][/co­lor]

Zručnosť a kreativitu si precvičíme v strede týždňa, počas tvorivých dielní v ekoateliéri. Tety knihovníčky sa už tešia na všetky 5–10 ročné deti. Prezradili nám len toľko, že vyrábať budeme niečo šikovné a recyklované…

Policajné okienko[/size][/co­lor]

Vo štvrtok nás opäť navštívia tety policajtky z Policajného zboru v Žiline. Kopec zábavy si užijeme na tvorivých dielňach, hrami a súťažami. Rodičia môžu byť bez obáv, pretože program pre deti od 8 rokov bude prebiehať pod profesionálnym dohľadom.

Slová, slovíčky, vety, vetičky[/size][/co­lor]

Piatkové popoludnie bude ladené literárne. O tom, že čítanie nie je žiadna nuda, sa presvedčia všetky 7–9 ročné deti.

[blockquote]Pod­mienky účasti

  1. Organizátori prosia rodičov, aby rešpektovali vekovú hranicu z dôvodu koncepcie podujatia a pre lepšie porozumenie detí s rovesníkmi.
  2. Dieťa musí mať platnú registráciu v krajskej knižnici v Žiline – centrum, príp. pobočky.
  3. Registrácia pre deti do 10 rokov je bezplatná.
  4. Deti mladšie ako 6 rokov musia prísť v sprievode rodičov, po prípade mať iný dozor.
  5. Individuálny pobyt na podujatí pre deti od 6 rokov sa podpisuje v knižnici.[/bloc­kquote]

Začiatok podujatí je vždy o 13.00 h na úseku literatúry pre deti a mládež v rozprávkovej miestnosti na druhom poschodí. Zmena programu vyhradená.

Program môžete nájsť aj [link=http://www­.krajskaknizni­cazilina.sk/dow­nloads/detske­leto.pdf]TU[/lin­k] a pri informačnom pulte v knižnici.

Foto: archív Krajská knižnica v Žiline

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM